Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus teisiami priemiestinėje gyvenvietėje žiauriai nužudę žmogų du panevėžiečiai

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Romualdas Valiulis perdavė nagrinėti apygardos teismui baudžiamąją bylą dėl nusikaltimo žmogaus gyvybei, kurioje nusikalstamų veikų padarymu – tyčiniu nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis kaltinami du Panevėžio rajono gyventojai – 23 metų I. Z. ir 39 metų V. Z.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai metų pabaigoje Panevėžio priemiestinėje Dembavos gyvenvietėje du girtavę panevėžiečiai, nepaliaudami tyčiotis ir kankinti, dvi dienas mušė ir spardė trečiąjį tol, kol žmogus, per tą laiką patyręs dideles kančias, dėl daugybės sunkių sužalojimų neteko gyvybės. Po to išnešė užmuštąjį iš vieno jų nuomojamo kambario ir paguldė prie namo šeimininko durų. Tokia egzekucija pasibaigė vieno įtariamųjų šv. Kalėdų proga viešnagė pas kitą. Gruodžio 29 d. įtariamieji buvo sulaikyti.

„Abu kaltinamieji, aiškiai demonstruodami žmogaus negerbimą, ne tik mušė ir spardė savo auką, bet ir tyčiojosi bei kankino jį. Ikiteisminio tyrimo metu surinkti įrodymai jų padarytose nusikalstamose veikose padėjo nustatyti požymius nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis – itin žiauriai kankinant ir dėl chuliganiškų paskatų. Baudžiamąją atsakomybę sunkinančios aplinkybės yra tos, kad nusikalstamos veikos padarytos apsvaigus nuo alkoholio,“ – teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Romualdas Valiulis.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio rajono komisariato pareigūnai, jį organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Įstatymas tam, kas nužudė kitą žmogų dėl chuliganiškų paskatų ir kankindamas ar kaip kitaip itin žiauriai, numato laisvės atėmimo bausmes iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius