-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Girto „Infiniti“ vairavusio notaro Aleksonio pasiteisinimas: „Nieko dar neužmušiau! (atnaujinta 15.42 val.)

Bene žymiausias šalies notaras Ernestas Aleksonis, išgarsėjęs nuotykiais su visureigiu ir darbe, nerimsta.
Ernestas Aleksonis Vilniaus kelių policijoje
Ernestas Aleksonis Vilniaus kelių policijoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 „Infiniti“

Tris kartus visiškai girtas darbe bei prie vairo įkliuvęs ir tris sykius Notarų garbės teismo baustas buvęs notaras E.Aleksonis dar ieško savos teisybės teisme.

Teisingumo ministro nuo pareigų nušalintas veikėjas Vilniaus apygardos teismui yra pateikęs skundą dėl Notarų garbės teismo dar 2008-ųjų sprendimo panaikinimo.

Užpernai E.Aleksonis užsitraukė Lietuvos notarų rūmų bei Notarų garbės teismo nemalonę, kai prisidarė nemalonumų su policija. E.Aleksonis 2008 metų kovo 11 dieną vairavo automobilį neturėdamas teisės, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė transporto priemonės ir nuvažiavo nuo kelio.

Tuomet E.Aleksoniui buvo nustatytas 3,54 promilės girtumas. Be to, notaras tyrimą atliekantiems pareigūnams nepateikė asmens dokumentų ir duomenų.

Notarų garbės teismas tada nusprendė siūlyti teisingumo ministrui atleisti notarą E.Aleksonį iš pareigų, tačiau notaras apskundė šį sprendimą teismui. Skundą nagrinėjant teisme, notaras su advokatu paprašė laikinai sustabdyti procesą, kol kitas teismas priims nutarimą byloje dėl KET pažeidimų.

Kai už vairavimą neblaiviam E.Aleksonis buvo nubaustas, jo įgaliojimai buvo sustabdyti. Šią pasikeitusią aplinkybę E.Aleksonio advokatas panaudojo Vilniaus apygardos teisme kaip motyvą, kodėl byla, susijusi su Garbės teismo sprendimu, turėtų būti nutraukta.

Po kurio laiko E.Aleksonis bylos nutraukimą apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui, nes jo ir advokato pozicijos tuo klausimu esą nesutapo. Kitaip tariant, E.Aleksonis nepageidavo, kad byla būtų nutraukta.

Apeliacinis teismas patenkino jo prašymą, todėl ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas buvo priverstas skundą nagrinėti iš naujo.

Į šios dienos posėdį E.Aleksonis vėlavo apie 15 minučių, tačiau paskambino į teismą ir paprašė palaukti. Atvykęs teismui jis pareiškė, kad nenorėtų posėdžiauti be savo advokato, todėl teisėja bylą buvo priversta atidėti.

Po posėdžio žurnalistų paklaustas, kaip taip atsitinka, jog jis vis prisidaro problemų neblaivus, o paskui priverstas aiškintis teismuose, E.Aleksonis pasiteisino: „Na, nieko dar neužmušiau!“

Plačiau komentuoti savo poelgių notaras nepanoro, bet tarpduryje pridūrė: „Ne viskas tiesa, kas yra rašoma.“

Išėjęs iš teismo rūmų jis skambino bičiuliui, kuris kitoje gatvės pusėje laukė jo automobilyje. E.Aleksonis kalbėdamas mobiliuoju neleistinose vietoje kirto gatvę, tačiau tarsi nepastebėjo vienintelio jo laukiančio automobilio ir nužingsniavo tolyn. Tikriausiai telefonu išgirdęs, kad paklydo, E.Aleksonis grįžo, sėdo į keleivio vietą ir išvyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius