-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Būsimi Lietuvos policininkai nuo jaunumės mokomi nebijoti įniršio ir agresijos protrūkių

Lietuvos policijos mokyklos kursantai mokosi pareigūnų veiksmų taktikos masinių riaušių atvejais.
Lietuvos policijos mokyklos kursantų mokymai
Lietuvos policijos mokyklos kursantų mokymai / Lietuvos policijos mokyklos nuotr.

Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) kursantams kovo mėnuo išties įtemptas. Kelias savaites jie mokėsi, kaip reaguoti staigaus nekontroliuojamo įniršio ir agresijos protrūkio (AMOK) situacijose. Šįkart jų laukė policijos pareigūnų veiksmų taktikos mokymai masinių riaušių atvejais.

Būsimi pareigūnai praktinių užsiėmimų metu mokėsi šalies viešosios policijos mobiliųjų padalinių pareigūnų specialiosios taktikos, skirtos Lietuvos policijos pareigūnams, kurie atlieka riaušių ir viešosios tvarkos pažeidimų, daromų grupės asmenų, užkardymo arba likvidavimo policijos specialiąsias operacijas.

Mokymų metu viena grupė kursantų imitavo siautėjančius sporto sirgalius, kurie ne tik nenorėjo paklusti pareigūnų nurodymas, bet ir mėtė į policininkus įvairiausius daiktus, stumdėsi, priešinosi. O kita kursantų grupė imitavo viešosios policijos mobilųjį padalinį.

Kursantai mokėsi suvaldyti masines riaušes, analizavo, kaip turėtų išsidėstyti mobiliojo padalinio pareigūnai masinių renginių metu, siekiant suvaldyti įsisiautėjusią minią žmonių.

Po mokymų ne vienas kursantas pasakojo, kad suvaldyti ir likviduoti agresyviai besielgiančią minią yra be galo sunku. „Negali žinoti, kada ir kaip pasielgs žmonės, todėl mokomės įvairių taktikos veiksmų“, – tikino būsimieji pareigūnai. 

Nors pasibaigus mokymams kursantai į bendrabutį grįžo pavargę ir įgiję po kelis sumušimus ar gumbus, tikrai nesiskundė, priešingai – džiaugėsi įgytomis naujomis žiniomis, pažymima LPM atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius