Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto vagių poreikiai šį ilgąjį savaitgalį: nuo rogių ir kaljano iki elektros lempučių

Užuolaidos, natūralaus kailio lovos užtiesalas, dujų balionas, bulvių maišas, arklio rogės, guminė valtis, kaljanas, 30 metrų varinio kabelio, balta moteriška slidinėjimo striukė „Five seasons“ bei tos pačios firmos pirštinės – tai tik dalis šį savaitgalį vagių grobiu tapusio turto.
Raktas
Raktas. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Po ilgojo savaitgalio šimtams lietuvių teko grįžti į apvogtus namus arba rasti apšvarintas sodybas. Dalis nukentėjusiųjų jau spėjo kreiptis į policiją. 15min.lt pateikia ištraukas iš sekmadienio ir šeštadienio suvestinių, kuriose atsispindi, koks turtas domino ilgapirščius.

R.B., gimęs 1973 m., gyvenantis Panevėžyje, Kniaudiškių g., pranešė, kad kovo 12 d. 16.20 val., grįžęs į namus rado atrakintas buto duris, viduje suverstus daiktus. Pavogta: televizorius, namų kino sistema, palydovinės televizijos imtuvas, stiklinis stalas, kilimas, vaizdo kamera, elektrinis virdulys, peilių rinkinys, užuolaidos, natūralaus kailio lovos užtiesalas. Nuostolis – 9 810 Lt, sekmadienį pranešė Panevėžio apskrities VPK.

G.S., gimęs 1949 m., gyvenantis Panevėžio rajono Želniškių kaime, pranešė, kad kovo 12 d. 13.30 val., grįžęs į namus pastebėjo, jog pavogtas dujų balionas ir dujų reduktorius. Nuostolis – 160 Lt. Laužimo-plėšimo žymių nėra.

B.L., gimęs 1934 m., gyvenantis Rokiškyje, Vilniaus g., pranešė, kad kovo 12 d. nuvykęs į sodybą, Rokiškio rajone (Juodupės sen., Pakapinės k.) pastebėjo išdaužtą namo verandos lango stiklą, sulaužytą rėmą, iš namo niekas nepavogta. Ūkiniame pastate išdaužtas lango stiklas ir iš vidaus pavogtas kirvis, medžio šlifuoklis, grandinė medžiui pjauti. Nuostolis – 844 Lt.

2011 m. kovo 12 d., apie 10 val., pilietis J.B. gimęs 1951 m., gyvenantis Alytaus savivaldybės Miklusėnų kaime, atvykęs į jam priklausančią sodybą-vienkiemį, esančią Amalviškių kaime (Marijampolės sav.), rado išlaužtas namo duris, iš kurio pavogta dujinės viryklės trys degikliai, kurių vertė 30 Lt ir vandens šildymo bakelis, kurio vertė 50 Lt bei kirvis, kurio vertė 30 Lt, iš lauko virtuvės pavogtas vandens šildymo bakelis, kurio vertė 50 Lt, iš ūkinio pastato nerakinamo priestato – arklinės rogės, kurių vertė 200 Lt, sekmadienį informuoja Alytaus apskrities VPK.

2011-03-12 į Alytaus policiją kreipėsi ir pilietis M.S., gimęs 1979 m., gyvenantis Vilniuje, Bukčių g. ir pareiškė, kad 2011-03-12 d., apie 09.00 val. atvykęs į jam priklausančią negyvenamą sodybą, esančią Kaimynų kaime (Alytaus r., Simno sen.), pastebėjo, kad yra išlaužtos namo dvejos durys, išdaužti 5 langai, sudaužytas elektros skaitiklis. Padaryta 890 Lt turtinė žala.

Policijoje gautas ir pilietės E.R., gimusios 1963 m., gyvenančios Varėnoje, Vytauto g., pareiškimas, kad 2011-03-12 apie 12.00 val. pastebėjo, jog išlaužtos jos sandėliuko durys ir pavogta apie 50 kg bulvių. Žala – 140 Lt.

Taip pat gautas piliečio J.G., gimusio 1968 m., gyvenančio Alytuje, Ulonų g., pareiškimas, kad 2011-03-12 apie 12.30 val. pastebėjo, kad pro langą patekta į sodybą, esančią Varėnos rajono Kirklionių kaime. Iš vidaus pavogta guminė valtis, žvejybos įrankiai, patalynė, kaljanas. Žala – 785 litai.

2011-03-12 apie 15.40 val. pilietė R.M., gimusi 1966 m., gyvenanti R.Juknevičiaus g. Marijampolėje, atėjusi prie skalbinių džiovinimo vietos, esančios prie namo, pastebėjo, kad pavogta moteriška slidinėjimo striukė „Five seasons“ baltos spalvos bei baltos tos pačios firmos pirštinės. Padaryta 468 litų žala, vagystės aplinkybės tiriamos, sekmadienį praneša Marijampolės apskrities VPK.

2011-03-12 apie 13 val. pilietis R.P., gimęs 1982 m., gyvenantis Paikiškių kaime (Marijampolės sav.), atvykęs į jam priklausančią sodybą, esančią Uospio kaime, rado išlaužtas duris ir name pasigedo elektros skaitiklio, 30 metrų varinio elektros laido, pakuros vandens šildymo bakelio, 2 pečiaus durelių. Žala – 125 litai.

2011 m. kovo 12 d., apie 15 val. 20 min., pilietis A.V., atvykęs į jam priklausančią sodybą, esančią adresu Sodų g.4 Buktos kaime (Marijampolės sav.), rado išlaužtas gyvenamojo namo duris, kuriame pavogtas DVD grotuvas (50 litų vertės). Be to, nukėlus kieme esančios dirbtuvės durų vyrius ir patekus į vidų pavogta medžio pjovimo staklių elektros variklio, kurio vertė 300 litų, elektrinio galąstuvo, kurio vertė 100 litų, 30 metrų varinio trifazio elektros kabelio nuo suvirinimo aparato, kurio vertė 100 litų. Viso šeimininkas neberado daiktų, kurių vertė 550 litų.

2011-03-12 d. pilietė J.R.J. gimusi 1943 m., atvykusi į sodybą Bartininkų kaime (Kazlų Rūdos sav.), rado ją apvogtą. Patekta į namą ir ūkinius pastatus. Padaryta turtinė žala 2040 litų.

G.J., gimęs 1965 m., gyvenantis Panevėžyje, Pušaloto gatvėje, pranešė, kad kovo 11 d. 9 val. pastebėjo, jog iš nerakinto sandėliuko, esančio namo kieme, pavogtas kampinis šlifuoklis OWT, gręžtuvas „Einchel“, nešiojama halogeninė lempa, o pavėsinėje pasigedo kasetinio garso leistuvo „Hitachi“, radijo imtuvo „Sony“, VSD grotuvo, garso kolonėlės ir saulės energijos žibintų 6 vnt. Nuostolis –725 Lt., šeštadienį informavo Panevėžio apskrities VPK.

M.R., gimęs 1977 m. gyvenantis Panevėžyje, Parko g., pranešė, kad kovo 11 d. 13.30 val. nuvykęs į savo sodo namelį, esantį Panevėžio rajono Bernatonių kaime, sodų bendrijoje „Ekranas 2“, rado išlaužtą plastikinio lango rėmą. Iš namelio pavogti įvairūs baldai, buitinė technika, pripučiamas čiužinys, drabužiai, antklodė, medinės durys. Iš pirties, įsibrovus pro langelį, pavogtos keturios medinės kėdės, suolas, stalas, šviestuvas. Nuostolis – 30 000 Lt.

G.K., gimęs 1942 m., gyvenantis Vilniuje, Mėsinių g., pranešė, kad kovo 11 d. 10 val. atvykęs į pastoviai negyvenamą namą, esantį Panevėžio rajono Vadoklių kaime, Ramygalos g., rado išdaužtus antro aukšto lango ir balkono durų stiklus, o viduje pasigedo dviejų žiūronų, teleobjektyvo, trijų kampinio pjovimo mašinų, elektrinio obliaus, dviejų perforatorių, frezos, lazerinio gulščiuko, elektrinio pjūklo, dviejų elektrinių gręžtuvų. Nuostolis – 6 050 Lt.

G.S., gimęs 1945 m., gyvenantis Gyvakarų kaime (Alizavos sen., Kupiškio r.), pranešė, kad kovo 11 d. 11.10 val. pastebėjo, jog iš garažo, esančio sodybos kieme, pavogta apie 300 litrų dyzelinio kuro bei žvejo įrankių dėžė su įranga. Į patalpą patekta pro durų plyšį. Nuostolis – 1 065 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius