Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 03

Bute rasto milijono litų dalybos: nuosprendžiai advokatams, užsitęsusios bylos

Dėl prieš dešimt metų bute Vilniuje per kratą rasto beveik 1 milijono litų ir kitų pinigų teismo procesai vyksta iki šiol – piniginės lėšos galimiems savininkams negrąžintos, o advokatai sulaukė įtarimų, esą bandė paveikti teisėjus, turėjusius spręsti pinigų likimą.
Pinigai
Pinigai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

836,4 tūkst. litų (daugiau nei 242 tūkst. eurų), 303,1 tūkst. eurų ir 19 tūkst. 740 Didžiosios Britanijos svarų rasti per kratą 2012 metų sausį Vilniuje, Savanorių prospekte – bute, kur gyveno tuometinė pora: Arijus Skopas ir jo gyvenimo draugė Armanda Petrauskaitė. Tuomet šalyje cirkuliavo nacionalinė valiuta litas.

Šios pinigų sumos minimos ir vienoje iš galimos korupcijos teisinės sistemos bylų.

Lietuvos apeliacinis teismas išnagrinėjo ir gruodžio pabaigoje skelbs savo verdiktą dėl prekybos poveikiu byloje kalėti nuteisto advokato Aivaro Surblio.

Galimos korupcijos teisinės sistemos byloje rašoma, kad 2017 metų gruodį, Klaipėdos rajone esančiame restorane, advokatas iš Vilniaus Drąsutis Zagreckas, veikdamas A.Skopo naudai ir interesais, tiesiogiai pasiūlė ir davė 10 tūkst. eurų A.Surbliui, o šis pinigus priėmė, pažadėjęs paveikti Klaipėdos apygardos teismo teisėjus.

Teisėsauga mano, kad kyšiu siekta papirkti tris tuometinius Klaipėdos apygardos teismo teisėjus, kad jie apeliacine tvarka nagrinėdami baudžiamąją bylą priimtų A.Skopui palankų sprendimą – netenkintų A.Petrauskaitės apeliacinio skundo dalies ir paliktų nepakeistą teismo nuosprendį 836,4 tūkst. litų, 303,1 tūkst. eurų ir 19 tūkst. 740 Didžiosios Britanijos svarų grąžinti šiuos pinigus A.Skopui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius