Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Butelio perdavimas – ne nusikaltimas

Seimo laikinoji tyrimo komisija nutarė parlamentarams siūlyti neliečiamybę panaikinti tik vienam kyšio paėmimu kaltinamam Panevėžio teisėjui – Rimantui Savickui. Jo kolega Arnoldas Šukaitis esą nepadarė tokių nusižengimų, dėl kurių reikėtų atimti jo neliečiamybę.
Teisėjas
Teisėjas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Per komisijos posėdį parlamentaras Rimantas Smetona teigė, kad pateikta per mažai medžiagos dėl kokios nors nusikalstamos A.Šukaičio veiklos. Esą šis teisėjas ikiteisminio tyrimo medžiagoje kaltinamas tik viskio butelio perdavimu bei važinėjimu automobiliu, kurio padangos gautos kaip kyšis. Pasak R.Smetonos, šie nusižengimai per menki, kad dėl jų vertėtų naikinti teisinę neliečiamybę.

Daugumos komisijos narių nuomonė sutapo su tokiu siūlymu ir Seimui bus teikiamas nutarimas, kuriuo siūloma balsuoti tik už vieno teisėjo neliečiamybės panaikinimą.

Kaltinimai – dėl viskio, padangų ir dešrų

Dėl R.Savicko ir A.Šukaičio teisinės neliečiamybės panaikinimo į Seimą prieš dvi savaites kreipėsi generalinis prokuroras Algimantas Valantinas. R.Savickas buvo kaltinamas privertęs Panevėžio miesto poliklinikos bendrosios praktikos gydytoją išduoti nedarbingumo pažymėjimą jokia liga nesergančiai J.S.

Taip pat jam pateikti įtarimai kyšio ėmimu. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, teisėjas iš bankroto administratorės I.K. praėjusių metų spalį priėmė apie 60 litų vertės butelį viskio bei dešros už 30 litų, o lapkritį – apie 100 litų vertės butelį viskio. Gruodžio mėnesį iš tos pačios administratorės I.K. per teisėją Arnoldą Šukaitį priėmė 135 litų vertės viskio butelį.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai taip pat nustatė, kad praėjusių metų lapkritį ir gruodį iš bankroto administratoriaus Algio Kleivos R.Savickas ir A.Šukaitis priemė 4990 litų vertės automobilių padangas, kurios buvo sumontuotos šių teisėjų medžioklei naudojamiems automobiliams. A.Kleiva buvo paskirtas bankroto administratoriumi R.Savicko nagrinėjamose bylose.

Sprendimas – ne galutinis

Pasak Seimo laikinosios komisijos pirmininko Prano Žeimio, dviem komisijos nariams pasirodė, jog yra per mažai įrodymų, kad A.Šukaičiui būtų atimta teisinė neliečiamybė – esą jis kaltinamas tik dėl padangų.

Tačiau šis komisijos sprendimas – ne galutinis. Verdiktą balsuodami priims Seimo nariai, todėl lieka galimybė, kad neliečiamybė gali būti atimta abiem teisėjams. Seimo posėdyje, kuriame bus sprendžiamas jų ateities klausimas, bus kviečiami dalyvauti abu teisėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius