-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Buvę FNTT pareigūnai Rasa Karčiauskaitė ir Valdas Grendelis laukia nuosprendžio baudžiamojoje byloje

Prokuratūra už piktnaudžiavimą siūlo pinigine bauda nubausti du buvusius Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnus.
Valdas Grendelis
Valdas Grendelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį baigė nagrinėti piktnaudžiavimu įtariamų buvusių Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų – Rasos Karčiauskaitės ir Valdo Grendelio baudžiamąją bylą.

Prokuratūra V.Grendeliui prašo skirti 85 MGL dydžio – daugiau nei 11 tūkst. litų, o R Karčiauskaitei – 9 tūkst. 750 litų baudą.

Teismas nuosprendį skelbs rugsėjo 6 dieną.

Pasak prokuratūros, įtariama, kad 2011 metų gegužę buvo nuslėptas tuometinio FNTT Vilniaus valdybos viršininko V.Grendelio padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas. Pareigūnas, vairuodamas tarnybinį automobilį „Toyota Avensis“, grįždamas iš seminaro Molėtų rajone, kelyje Vilnius-Utena viršijo leistiną greitį, tačiau nuo baudos išsisuko.

Generalinės prokuratūros teigimu, tuometinė FNTT Administravimo valdybos viršininkė R.Karčiauskaitė Kelių policijai atsiuntė tarnybinį raštą, kuriame nurodyta, kad tuo metu FNTT pareigūnas skubiai vykdė operatyvinę užduotį. Policijai buvo atsakyta, kad pareigūnas dėl operatyvinės veiklos negali būti atskleistas.

Vėliau byla Vilniaus kelių policijoje buvo nutraukta suėjus senaties terminui.

Manoma, kad tai ji padarė sukurstyta V.Grendelio – prokuratūros duomenimis, jis prašė R.Karčiauskaitės padėti išvengti atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Rasa Karčiauskaitė
Rasa Karčiauskaitė

Prokuratūros kaltinamajame akte teigiama, kad R.Karčiauskaitė viršijo savo įgaliojimus – ji net neturėjo teisės parengti ir išsiųsti policijai tokio dokumento.

Abu kaltinamieji savo kaltės nepripažino.

Teismui liudijęs FNTT Administravimo valdybos Turto skyriaus vedėjas Audrius Ramanauskas teigė, kad R.Karčiauskaitė jam nurodė parengti pažymą policijai, nenurodant, kas vairavo automobilį.

„Raštą rašiau aš pats, bet buvo pasakyta, kas rašyti – kad vykdė operatyvinę veiklą“, – sakė liudytojas. Jis pripažino, kad nurodymą gavo iš R.Karčiauskaitės.

Nei R.Karčiauskaitė, nei V. Grendelis FNTT nebedirba.

Ikiteisminį tyrimą atliko ir jį organizavo Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai. Tyrimas išsirutuliojo po anoniminio skundo.

V.Grendeliui buvo pareikšti du papeikimai už tarnybinius pažeidimus, o vėliau skirta dar viena nuobauda – pareigų pažeminimas. Vėliau jis buvo perkeltas dirbti į FNTT Panevėžio valdybą, o šiemet sausio pabaigoje išėjo iš darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius