-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvę Palangos valdininkai stos prieš teismą

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnais baigė dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams.
Palangos savivaldybė neturi jokių pradelstų įsiskolinimų. Skolų neturi ir Klaipėdos rajono savivaldybė.
Palangos savivaldybės valdininkai stos prieš teismą. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Korupcija

Įtarimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo pareikšti dviems buvusiems Palangos miesto savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus pareigūnams, o trečioji kaltinamoji – buvusi šios tarnybos vadovė dar turės atsakyti ir už kito valstybės tarnautojo papirkimą. Ketvirtajam kaltinamajam šioje byloje – vienos uždarosios akcinės bendrovės projektų vadovui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba bei dokumentų klastojimo.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Palangos architektūros ir urbanistikos skyriui vadovavęs 39 m. L. R., taip pat buvusi šio skyriaus 45 m. vadovė A. B. bei buvusi šio skyriaus 58 m. vyriausioji specialistė V. L., pažeisdami LR įstatymus bei teisės aktus, reglamentuojančius pajūrio juostos zonos ir Palangos miesto centrinės dalies užstatymo specifiką, 2006 m. vasario bei spalio mėn. savo parašais ir antspaudais leido pirmojoje kurorto apsaugos juostoje rekonstruoti kavinę taip, kad dalis jos patalpų būtų pritaikyta pliažo lankytojų reikmėms, t.y. kad būtų pakeista pastato paskirtis iš maitinimo į poilsio, įrengiant gyvenamąsias patalpos – poilsio apartamentus. 
 
Kavinės rekonstrukcijos dokumentus su suklastotais techniniais pastato ir teritorijos apie kavinę duomenimis valdininkams patvirtinti pateikė Kaune registruotos viešąsias paslaugas teikiančios uždarosios akcinės bendrovės  vadovas 50 m. V.A., kurio pareigos prilyginamos valstybės tarnautojui. Todėl šioje byloje jis turės atsakyti pagal sunkesnį baudžiamojo kodekso straipsnį – dėl piktnaudžiavimo tarnyba bei dokumento suklastojimo.
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius