-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs aklųjų paramos organizacijų vadovas Rimantas Kugys kaltinamas pasisavinęs apie 2 mln. litų

Kauno apygardos teismas trečiadienį atvertė bylą, kurioje dviem aklųjų ir silpnaregių organizacijoms vadovavęs Rimantas Kugys kaltinamas pasisavinęs daiktų ir pinigų maždaug už 2 mln. litų.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Bylos nepavyko pradėti nagrinėti iš esmės, nes kaltinamasis neturėjo gynėjo. Niekur nedirbantis ir invalidumą turintis R.Kugys prašė advokatą jam paskirti ir tvirtino esąs visiškai nepasirengęs teismo procesui.

Dviem aklųjų ir silpnaregių organizacijoms vadovavęs vyras kaltinamas apgaulingu apskaitos tvarkymu ir turto pasisavinimu. Prokuroro Arvydo Rusteikos duomenimis, iš Aklųjų ir silpnaregių paramos ir labdaros fondo, būdamas jo vadovu, R.Kugys pasisavino materialinių vertybių už 216 tūkst. litų ir daugiau nei milijoną litų. Iš viešosios įstaigos aklųjų ir silpnaregių paramos ir užimtumo centro „Ecce Homo“ jis esą pasisavino turto už 260 tūkst. litų ir lėšų už 560 tūkst. litų.

„Įmonės pinigais arba daiktais (remdavo – BNS) ir jokių nėra dokumentų, jokių jo paaiškinimų nėra, kur jis tas vertybes ir tuos pinigus padėjo. Aiškina, kad išdalijo, bet patvirtinančių dokumentų jokių neturi“, – žurnalistams sakė prokuroras.

R.Kugys savo kaltę neigia, anot jo, visa parama buvo išdalyta neregiams, o tai įrodantys dokumentai pasimetė kraustantis iš patalpų.

„Viskas yra išdalyta žmonėms. Buvo ir dokumentai, bet iš mūsų atėmė patalpas ir dokumentai ten liko“, – žurnalistams sakė R.Kugys.

Jo atžvilgiu yra pradėta dar viena panaši byla. R.Kugio teigimu, abu kaltinimai pateikti dėl tų pačių buhalterinių neatitikimų.

R.Kugys 2011 metais Socialdemokratų partijos sąraše kandidatavo į Kauno miesto tarybą, tačiau išrinktas nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius