-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Darbo biržos vadovas teismo sprendimu gali grįžti į šį postą

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) ketvirtadienį nusprendė, kad buvęs Darbo biržos direktorius Vidas Šlekaitis iš šių pareigų atleistas nepagrįstai, rašo „Lietuvos žinios“.
Vilniaus darbo birža
Vilniaus darbo birža / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM) teks sukti galvą, ką daryti dėl dabartinio Darbo biržos vadovo Mindaugo Balašaičio, ir spręsti kompensacijų klausimą.

Prieš keletą metų iš pareigų atleistas V.Šlekaitis laimėjo teisminį procesą ir gali sugrįžti vadovauti Darbo biržai. Galutinę ir neskundžiamą nutartį priėmęs LVAT taip pat konstatavo, kad tuometis socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys nepagrįstai skyrė V.Šlekaičiui tarnybinę nuobaudą – papeikimą.

LVAT sprendimo SADM atstovai nekomentavo. Pasak ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėjos Linos Bušinskaitės, tai bus galima daryti, kai su juo susipažins SADM vadovybė ir teisininkai.

Dabartinis Darbo biržos vadovas M.Balašaitis, susiklosčius tokiai situacijai, pats trauktis iš pareigų nesirengia ir žada laukti SADM veiksmų.

V.Šlekaitį iš darbo atleidęs R.Dagys sakė neturintis teisės komentuoti teismo sprendimo. Tačiau jis tebemano, kad atleisdamas V.Šlekaitį pasielgė tinkamai, esą su tuomečio Darbo biržos vadovo nusižengimais buvo nevalia taikstytis.

„Patys spręskite, ar valstybei padaryta milijoninė žala yra nepakankamas argumentas atleisti iš darbo“, – pažymėjo buvęs ministras.

Nuo 1992 metų Darbo biržai vadovavęs V.Šlekaitis buvo atleistas 2009-ųjų kovą R.Dagio įsakymu. Dokumente teigiama, jog direktorius nerūpestingai ir aplaidžiai atliko savo pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas, neužtikrino, kad būtų laikomasi įstatymų.

Prieš tai V.Šlekaičiui buvo skirtos kelios tarnybinės nuobaudos. Pirmas papeikimas už tai, kad neužtikrino, jog lėšos iš Užimtumo fondo būtų naudojamos pagal paskirtį. Po poros savaičių R.Dagys skyrė V.Šlekaičiui dar vieną tarnybinę nuobaudą – griežtą papeikimą už tai, kad įgyvendinant Europos Sąjungos finansuojamą projektą buvo pažeistas Viešųjų pirkimų įstatymas ir dėl to Darbo biržai sumažinta Bendrijos struktūrinė parama.

Iš darbo atleistas V.Šlekaitis kreipėsi į teismą. Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) dar pernai lapkritį nusprendė, kad buvęs Darbo biržos vadovas atleistas nepagrįstai, taip pat nepagrįstai jam skirtas ir papeikimas. Už priverstinę pravaikštą buvusiam Darbo biržos direktoriui buvo nurodyta išmokėti beveik 130 tūkst. litų.

Sulaukęs palankaus teismo verdikto V.Šlekaitis sakė ketinantis grįžti į darbą. Tačiau SADM apskundė sprendimą aukštesnės instancijos teismui. LVAT nepakeitė VAAT paskelbtos nutarties.

Šių metų birželį Vilniaus apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Darbo biržos direktoriaus V.Šlekaičio veiklos. Jį tęsti pavesta Specialiųjų tyrimų tarnybai. Dabartinė Darbo biržos vadovybė skaičiuoja, kad V.Šlekaitis galėjo padaryti per 1,6 mln. litų žalos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius