Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvęs FNTT vadovas Kęstutis Jucevičius bus teisiamas dėl prekybos poveikiu

Prekyba poveikiu kaltinamas buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorius Kęstutis Jucevičius jau laukia teismo, ketvirtadienį informuoja prokuratūra.
Kęstutis Jucevičius
Kęstutis Jucevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai prekyba poveikiu pareikšti buvusiam FNTT direktoriui K.Jucevičiui.

Tyrimo duomenimis, buvęs FNTT vadovas, pasinaudodamas savo pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, galimai savo naudai reikalavo duoti, susitarė priimti ir priėmė 2000 eurų kyšį, pažadėjęs paveikti FNTT pareigūnus, kad šie neteisėtai veiktų vykdydami įgaliojimus – pakeistų asmens procesinį statusą FNTT atliekamame ikiteisminiame tyrime.

Buvęs FNTT direktorius K.Jucevičius STT pareigūnų buvo sulaikytas sausio mėnesį, iš karto po galimo kyšio paėmimo. Po apklausos jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinė tyrimų valdyba. Tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, pažintimis ar kita tikėtina arba tariama įtaka valstybės ar savivaldybės institucijai, jų valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui savo naudai susitarė priimti arba reikalavo duoti kyšį, arba priėmė kyšį, pažadėjęs paveikti atitinkamą instituciją, valstybės tarnautoją ar jam prilygintą asmenį, kad šie teisėtai ar neteisėtai veiktų ar neveiktų vykdydami įgaliojimus, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius