Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Kauno miesto savivaldybės vicemeras Kęstutis Kriščiūnas padėjęs bendrapartietei už savivaldybės pinigus suremontuoti butą, stos prieš teismą

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė, bendradarbiaujama su STT Kauno valdybos pareigūnais, teismui perdavė didelį atgarsį visuomenėje sukėlusią Kauno miesto savivaldybės valstybės tarnautojų baudžiamąją bylą.
Kęstutis Kriščiūnas
Kęstutis Kriščiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad Kęstutis Kriščiūnas., dirbdamas Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotoju, siekdamas, jog jo gera draugė, bendrapartietė Zita Zalagėnaitė išvengtų asmeninių išlaidų, nurodė UAB Panemunės butų ūkio generaliniam direktoriui Tomui Pilviniui iš bendrovės biudžeto nupirkti Z. Zalagėnaitei buto remontui reikalingas statybines medžiagas ir kitas priemones.

Be to, K. Kriščiūnas neteisėtai nurodė T. Pilviniui nupirkti jo asmeniniam automobiliui keturias naujas žiemines padangas, akumuliatorių, suremontuoti jo asmeninį automobilį, o išlaidas apmokėti iš bendrovės sąskaitos.

Taip pat ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad K.Kriščiūnas nurodė VšĮ Automobilių stovėjimo aikštelių direktoriui A. Puidokui suremontuoti K. Kriščiūno automobilio priekinių durelių spyneles, o po kurio laiko paprašė dar ir suremontuoti ratus – atlikti automobilio ratų geometrinę patikrą. Algimantas Puidokas, suklastodamas dokumentus, už šias paslaugas sumokėjo iš bendrovės lėšų.

„Dėl neteisėtų Kęstučio Kriščiūno veiksmų Kauno miesto savivaldybė patyrė didelę žalą. Buvo paminti bendruomenės, tarybos nario, atstovaujamos institucijos ir aukštas pareigas užėmusio valstybės tarnautojo interesai. Tai pakenkė Kauno miesto savivaldybės įvaizdžiui bei tarybos autoritetui“, – kalbėjo N. Urbonavičienė.

Dėl šių nusikalstamų veikų K. Kriščiūnui pateikti kaltinimai piktnaudžiavimu, T. Pilviniu – piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu ir turto iššvaistymu. K. Kriščiūno bendrapartietė Z. Zalagėnaitei kaltinama bendrininkavimu, piktnaudžiavimu ir turto iššvaistymu.

Baudžiamojon atsakomybėn taip pat patrauktas ir šiuo metu VšĮ Automobilių stovėjimo aikštelių direktoriumi dirbantis A. Puidokas, kuris kaltinamas piktnaudžiavimo organizavimu ir turto iššvaistymu.

„Algimantas Puidokas, siekdamas išlaikyti gerus ir draugiškus santykius su Kęstučiu Kriščiūnu, iš bendrovės pinigų apmokėjo blogai besidarinėjusių Kęstučio Kriščiūno asmeninio automobilio durelių remontą bei ratų montavimo ir balansavimo išlaidas“, – rašoma kaltinamajame akte.

Prieš teismą taip pat stos UAB Kauno komunaliniame ir butų ūkyje mechaniku dirbęs J.R., kuris kaltinamas padėjęs minėtiems valstybės tarnautojams piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, klastoti dokumentus ir švaistyti jo žinioje buvusį turtą.

Kaltinamiesiems ikiteisminį tyrimą kontroliavusi prokurorė skyrė kardomąsias priemones – rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Baudžiamasis kodeksas už šiuos nusikaltimus numato maksimalią laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius