Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Buvęs Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjas apklaustas kaip specialusis liudytojas

Buvęs Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjas Pranas Vaškys kaip specialusis liudytojas apklaustas ikiteisminiame tyrime dėl galimo piktnaudžiavimo Kauno tardymo izoliatoriuje. Šį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba.
Kauno  tardymo izoliatorius
Kauno tardymo izoliatorius / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Buvusi Kalėjimų departamento vadovė Živilė Mikėnaitė šiame tyrime taip pat apklausta kaip specialioji liudytoja. Jos apklausa įvyko kovo pabaigoje.

„Įtarimai šiame tyrime niekam nepateikti, tyrimas tęsiamas“, – BNS sakė STT atstovė Renata Endružytė.

Jos teigimu, be Ž.Mikėnaitės ir P.Vaškio daugiau apklaustųjų kaip specialieji liudytojai nėra.

Po tarnybinio patikrinimo Kauno tardymo izoliatoriuje teisingumo ministrė Milda Vainiutė balandį iš pareigų atleido jo vadovą Edvardą Kviatkauską. Ž.Mikėnaitė iš Kalėjimų departamento vadovės pareigų pasitraukė anksčiau savo noru.

Tarnybinį patikrinimą Kauno tardymo izoliatoriuje atlikusios Teisingumo ministerijoje sudarytos komisijos vadovė Simona Mesonienė yra sakiusi, kad daugiausia tyrimo medžiagos sudaro viešųjų pirkimų pažeidimai ir viešųjų bei privačių interesų derinimo problemos.

„Komisija nustatė, kad buvo priimami šališki ir neskaidrūs sprendimai, palankūs (buvusios Kalėjimų departamento vadovės) Živilės Mikėnaitės artimiems asmenims ir su jais susijusioms įmonėms“, – kalbėjo pareigūnė.

Ji nurodė, kad tarnybinio patikrinimo metu nustatytas įmonių tinklas, pelnęsis tik iš Kauno tardymo izoliatoriaus užsakymų. Be kitų, izoliatoriaus užsakymų yra laimėjusi įmonė „Niklita“. Jos vienintelis akcininkas yra Valdas Kukta, 2013 – 2015 metais turėjęs bendrą verslą su P.Vaškiu.

Kalėjimų departamentui Ž.Mikėnaitė vadovavo nuo 2015 metų, o Kauno tardymo izoliatoriaus direktore dirbo nuo 2011 metų.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo pareigų neatlikimo ir piktnaudžiavimo tarnyba Kauno tardymo izoliatoriuje Generalinė prokuratūra pradėjo šių metų vasario pradžioje, kai BNS paskelbė šios įstaigos Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkės Rasos Kazėnienės duomenis apie galimą piktnaudžiavimą izoliatoriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius