Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Klaipėdos apylinkės prokuroras atsidurs teisme

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl tarnybos pareigų neatlikimo, kuriame įtarimai pareikšti buvusiam prokurorui Irmantas Valužis, dirbusiam Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūroje.
Temidė
Temidė / Trakų rajono apylinkės teismo nuotr.

Generalinis prokuroras Darius Valys 2012 metų spalio mėnesį I. Valužis atleido iš pareigų už prokuroro vardo pažeminimą, o ikiteisminis tyrimas, siekiant  objektyvumo ir nešališkumo, buvo pavestas atlikti STT Šiaulių valdybai.

Ikiteisminio tyrimu metu nustatyta, kad I. Valužis neatliko savo pareigų, t. y.  organizuodamas ikiteisminio tyrimo įstaigose atliekamus ikiteisminius tyrimus ir juos kontroliuodamas 119-oje ikiteisminių tyrimų laiku nepriėmė reikalingų  procesinių sprendimų. Kai kuriuos ikiteisminius tyrimus prokuroras nutraukė neatlikęs būtinų proceso veiksmų, pažeisdamas įstatymo nustatytus terminus, jų neatnaujinęs, kitus – vilkino, nevykdė ikiteisminio tyrimo atlikimo prokuroro kontrolės, nepriėmė galutinių sprendimų. Tokiais veiksmais I. Valužis šiurkščiai pažeidė duotą prokuroro priesaiką, sumenkino prokuratūros, kaip teisėtumą ir teisingumą užtikrinančios teisėsaugos institucijos, autoritetą visuomenėje.

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras kaltinamąjį aktą kartu su bylos medžiaga perdavė Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius