Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs komisaras liudijo neteisėto asmens duomenų rinkimo, perdavimo ir disponavimo bylos tyrime

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai šių metų kovo 2 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kurstymo piktnaudžiauti neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą rinkimo, jos atskleidimo ir panaudojimo bei tarnybos paslapties atskleidimo, rašoma Kauno apygardos prokuratūros pranešime spaudai.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus duomenų, kad Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai trečiųjų asmenų prašymu galimai piktnaudžiavo tarnyba ir neteisėtai rinko duomenis apie asmenų privatų gyvenimą, juos atskleidė ir neteisėtai panaudojo. Galimai neteisėtais veiksmais pareigūnai atskleidė jiems patikėtą tarnybos paslaptį.

Šių metų birželio 28 d. šiame ikiteisminiame tyrime buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl kurstymo piktnaudžiauti, dokumentų klastojimo, tarnybos paslapties atskleidimo ir neteisėtų duomenų apie asmens privatų gyvenimą teikimo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus vyresniajam tyrėjui R. Č., to paties skyriaus vyresniajam tyrėjui R. J. ir vienos Alytaus uždarosios akcinės bendrovės konsultantui I. M.

Išplatintantame pranešime atkreipiamas dėmesys, jog spaudoje pasirodžiusi informacija, kad buvęs Lietuvos policijos generalinis komisaras sietinas su neteisėtas veikas galimai padariusiais asmenimis, yra netiksli, nes šioje baudžiamojoje byloje buvęs pareigūnas yra apklaustas liudytoju. Nei jam, nei jo vadovaujamai bendrovei įtarimai nėra pateikti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius