-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Kraujo donorystės centro vadovas A.J.Venslauskas pripažintas kaltu iššvaistęs milijoną

Trečiadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis buvusiam uždarosios akcinės bendrovės „Kraujo donorystės centras“ direktoriui Artūrui Jonui Venslauskui, kaltintam turto iššvaistymu, pasisavinimu ir apgaulingu bendrovės buhalterinės apskaitos tvarkymu.
Artūras Jonas Venslauskas
Artūras Jonas Venslauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pranešė teismas, jis pripažintas kaltu ir nuteistas trejiems metams nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui.

A.J.Venslauskas kaltintas tuo, kad 2009–2011 metais, būdamas Kraujo donorystės centro direktoriumi, su Kipre registruota įmone pasirašė sutartį dėl informacinės technologinės programos diegimo ir programinės įrangos palaikymo. Pagal šią sutartį grynais pinigais A.J.Venslauskas sumokėjo 715,5 tūkst. eurų, tačiau jokios programinės įrangos centro turto balanse neapskaitė, kitų tai patvirtinančių dokumentų nepateikė.

Taip pat jis pasirašė sutartį ir įsigijo šaldymo įrengimą, už kurį sumokėjo 303 tūkst. 110 eurų, nors realiai tokio įrenginio kaina galėjo būti ne daugiau 13 tūkst. 467 eurų.

Taip pat A.J.Venslauskas kaltintas tuo, kad per 2010 metus avansinėse apyskaitose nurodė, kad komandiruočių išlaidoms buvo panaudota 52 tūkst. 731 euras. Jis kaltintas ir tuo, kad apgaulingai tvarkė bendrovės buhalterinę apskaitą.

Centro vadovas pasirašė sutartį ir įsigijo šaldymo įrengimą, už kurį sumokėjo 303 tūkst. 110 eurų, nors realiai jo kaina galėjo būti ne daugiau 13 tūkst. 467 eurų.

Nors kaltinamasis kaltu neprisipažino, neigė visas aplinkybes, tačiau teismas jo parodymus vertino kaip formalius, deklaratyvaus pobūdžio, visiškai neatitinkančius faktinių bylos aplinkybių, prieštaraujančius liudytojų parodymams bei rašytiniams įrodymams, esantiems byloje.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į ilgą ikiteisminio tyrimo trukmę perduodant bylą nagrinėti teismui, į tai, jog iš kaltinamojo priteistos didelės pinigų sumos, todėl vertino, kad bausmės tikslai gali būti pasiekti ir be realaus laisvės atėmimo bausmės atlikimo.

Teismas įpareigojo A.J.Venslauską bausmės vykdymo laikotarpiu neišeiti iš namų nuo 22 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu arba mokymusi bei neišvykti iš gyvenamosios vietos ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius