Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Neringos policijos komisaras buvo nubaustas už neteisėto ženklo statymą

Buvęs Neringos policijos komisaras Mamertas Vainorius vėl pateko į teisėsaugos akiratį – sumokėjo baudą už tai, kad jam priklausančioje miško valdoje atsirado eismą neteisėtai ribojančių kliūčių, rašo „Lietuvos rytas“.
Policija
Policija / Scanpix.lt nuotr.

Apie tai pranešė Klaipėdos rajono gyventojai, pastebėję netoli Lyverių kaimo, prie įvažiavimo į mišką, ant strypo pritvirtintą privačią valdą žymintį kelio ženklą su rusišku keiksmažodžiu. Nuo strypo driekėsi metalinė grandinė, užkirtusi žmonėms kelią į senąsias Lyverių kapinaites, kurias paminklosaugininkai įtraukė į Kultūros paveldo objektų sąrašą.

Policija išsiaiškino, jog nelegalios kliūtys atsirado M.Vainoriui priklausančio miško valdoje. Ekskomisarui skirta administracinė bauda už atitvaro įrengimą bendrojo naudojimo kelyje.

Klaipėdos rajono policijos pareigūnai, iš vietinių gyventojų sužinoję, kad netoli Gargždų bendrojo naudojimo kelyje atsirado ženklas su necenzūriniu žodžiu ir atitvaras, iškart nuvyko prie kapinaičių. Tačiau nelegalaus ženklo ten jau nebebuvo – kažkas paskubėjo jį nulaužti. Miško valdos savininkas M.Vainorius nepripažino, kad eismą ribojantį įžūlų ženklą pakelėje įrengęs jis ar jam artimi asmenys.

Tačiau išsisukti nuo administracinės atsakomybės jam nepavyko – ekskomisarui skirta 250 litų bauda už kliūčių kelių eismui sudarymą.

Tiriant šią istoriją paaiškėjo, jog M.Vainoriaus žemės nuosavybės dokumentuose nėra jokios žymos, kad jam priklausančiame miške yra senosios Lyverių kaimo kapinės su kultūros paveldo vertybėmis.

„Kaip jis įsigijo mišką, kuriame yra valstybės saugomas objektas – kapinės? Pirmą kartą matau tokį absurdą“, – stebėjosi tuomet dar paveldosaugininku dirbęs klaipėdietis Seimo narys Naglis Puteikis.

Miško žemės su žmonių palaikais įsigijimo istorija susidomėję paminklosaugininkai žadėjo sandorį skųsti teisėsaugos institucijoms.

Dirbdamas Kuršių nerijoje M.Vainorius buvo patekęs į aplinkosaugininkų nemalonę, kai miške prie pat rezervato nušovė šerną. Įtarta, kad kurorto policijos vadovas tąkart medžiojo pažeisdamas taisykles. Iš Nidos aplinkos apsaugos agentūros įsigijęs kelias licencijas ir medžioklės lapus, bet apie tai nepranešęs medžiotojų klubo nariams M.Vainorius vėliau turėjo bylinėtis dėl žalos gamtai atlyginimo. Teismas konstatavo, kad M.Vainorius nekaltas – 100 litų baudą už nudobtą šerną sumokėjo viena neužpildytus medžioklės dokumentus komisarui išdavusi Neringos aplinkosaugininkė.

Vėliau ne darbo metu vairuodamas tarnybinį automobilį „Mercedes-Benz“ M.Vainorius pačiame Klaipėdos centre sukėlė avariją, per kurią pats nukentėjo ir buvo sužalotas dar vienas „Audi“ vairavęs vyras.

Pasitraukęs iš pareigų ir išvengęs tarnybinės nuobaudos M.Vainorius po to siekė prisiteisti iš Policijos departamento piniginę kompensaciją už sutrikdytą sveikatą.

Tapęs pensininku M.Vainorius susirado kitą darbą, bet nesikraustė iš tarnybinio buto Nidoje, kuriame buvo įregistravęs ne tik savo dukterį, sūnų, bet ir tris anūkus. M.Vainoriui skirtą apie milijoną litų vertinamą 100 kvadratinių metrų ploto butą kurorto centre savivaldybė atgavo tik po 6 metų, laimėjusi teismų maratoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius