Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Raseinių vandenų“ direktorius S.Bartkus kaltinamas korupcija: laukiamas teisme

Teismui perduota baudžiamoji byla dėl galimų nusikaltimų įmonėje „Raseinių vandenys“.
Raseinių turgus pagyvėja tik pavasarį ir prieš šventes
Asociatyvi iliustracija: Raseiniai

Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, susijusią su galimomis korupcinėmis nusikalstamomis veikomis UAB „Raseinių vandenys“. Prieš teismą stos buvęs savivaldybės bendrovės vadovas Stanislovas Bartkus, šiuo metu bendrovėje tebedirbantis nuotekų tvarkymo inžinierius P. V. ir dviejų privačių įmonių vadovai.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnų atliktame ikiteisminiame tyrime buvusiam „Raseinių vandenų“ direktoriui S.Bartkui pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo, svetimo turto pasisavinimo ir iššvaistymo, nuotekų tvarkymo inžinieriui P. V. – dėl turto pasisavinimo ir iššvaistymo, vienos įmonės vadovui – dėl dokumentų klastojimo, kitos uždarosios akcinės bendrovės technikos direktoriui – dėl turto pasisavinimo ir iššvaistymo.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 3 uždarų akcinių bendrovių grupei laimėjus savivaldybės įmonės „Raseinių vandenys“ viešuosius pirkimus dėl buitinio nuotekyno tinklų rangos darbų, realiai ne visos bendrovės atliko sutartyje numatytus darbus. Su rangovu pasirašytos statybos darbų rangos sutarties kaina buvo daugiau nei 40 tūkstančių eurų, kuri, pabaigus darbus, ir buvo apmokėta rangovui.

Kai kuriuos rangovo turėtus atlikti darbus, kaltinamojo S.Bartkaus nurodymu, savo pajėgumais vietoje rangovo atliko patys „Raseinių vandenys“. Todėl realiai darbus mažesnėmis negu rangovų kainomis ir kitomis sąnaudomis atlikus pačiai viešųjų pirkimų organizatorei, dalis įmonės lėšų tokiu būdu galėjo būti iššvaistytos. Surinktais tyrimo duomenimis, S.Bartkus, įtariama, iššvaistė bendrovei „Raseinių vandenys“ priklausantį turtą – daugiau nei 9 tūkstančius eurų ir taip piktnaudžiavo tarnybine padėtimi.

Atliekant tyrimą taip pat surinkta duomenų, kad vienos privačios bendrovės direktorius sutarė su „Raseinių vandenys“ buvusiu direktoriumi S.Bartkumi dėl dalyvavimo Nuotekų perpumpavimo stoties įrangos viešajame pirkime, kurio pasiūlymo kaina, kaip įtariama, buvo nepagrįstai dirbtinai padidinta 4 tūkstančiais eurų.

Pagal šį susitarimą bendrovė „Raseinių vandenys“ sudarė įmonei palankias sąlygas šį pirkimą laimėti, o už tai „Raseinių vandenų“ buvusiam vadovui S. B. ir nuotekų tvarkymo inžinieriui P. V. buvo atlyginta finansiškai.

Dar dviejų asmenų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas. Tyrimo metu nustatyta, kad nebuvo padaryta nusikalstama veika dėl Vilniuje praktikuojančio advokato T. E. ir „Raseinių vandenys“ direktoriaus pavaduotojo strateginiam planavimui Gintauto Mikolaičio galimo padėjimo iššvaistyti svetimą bendrovės „Raseinių vandenys“ turtą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Buvęs Seimo narys Gintautas Mikolaitis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Buvęs Seimo narys Gintautas Mikolaitis

Baudžiamasis kodeksas už šiuos nusikaltimus numato įvairias bausmes, tarp kurių – ir laisvės atėmimas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui, antradienį praneša Generalinė prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius