Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Rietavo miškų urėdas nuteistas: klastodamas dokumentus bandė apgauti teismą

Plungės apylinkės teismo Plungės rūmuose gruodžio 6 d. išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumento suklastojimo ir suklastoto dokumento panaudojimo kaltais pripažinti buvęs VĮ Rietavo miškų urėdijos miškų urėdas Vaidotas Šliogeris ir buvęs VĮ Rietavo miškų urėdijos informatikos specialistas Linas Remeza.
Vaidotas Šliogeris
Vaidotas Šliogeris / Renaldo Malycho nuotr.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą, Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai nustatė, kad šie asmenys susitarė, jog atgaline data bus pakeisti VĮ Rietavo miškų urėdijos viešuosius pirkimus reglamentuojantys dokumentai, kurie, siekiant urėdijai palankios bylos baigties, bus panaudoti teisminiame ginče dėl miško kelių taisymo darbų viešojo pirkimo Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamoje civilinėje byloje.

Teismas konstatavo, kad dėl L.Remeza bendrai su V.Šliogeriu atliktų nusikalstamų veiksmų buvo padaryta didelė žala VĮ Rietavo miškų urėdijai, diskredituotas VĮ Rietavo miškų urėdijos vardas, sumenkintas pasitikėjimas šios valstybinės įmonės veiklos skaidrumu bei patikimumu.

Be to, tyčia klaidinant bylą nagrinėjantį teismą apie tikrovės neatitinkančių teisiškai reikšmingų aplinkybių buvimą, sukelta grėsmė teismui priimti žinomai neteisingą ir neteisėtą sprendimą ir taip pažeisti Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintą teisingumo principą bei padaryti didelę žalą valstybei.

V.Šliogeriui teismas skyrė subendrintą bausmę – laisvės atėmimą 2 metams ir jos vykdymą atidėjo tam pačiam laikotarpiui. Taip pat skirta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės dirbti valstybės tarnyboje ar valstybės institucijose ar įstaigose atliekant viešojo administravimo, ūkines ar technines funkcijas arba teikti viešąsias paslaugas visuomenei atėmimas dvejiems metams.

L.Remezai paskirta subendrinta bausmė – laisvės atėmimas 1 metams 6 mėnesiams ir bausmės vykdymas atidėtas tokiam pačiam laikotarpiui. Pritaikyta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės dirbti valstybės tarnyboje ar valstybės institucijose ar įstaigose atliekant viešojo administravimo, ūkines ar technines funkcijas arba teikti viešąsias paslaugas visuomenei atėmimas vieneriems metams ir šešiems mėnesiams.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui, praneša STT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius