-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Santaros klinikų vadovas K.Strupas vietoje piktnaudžiavimo įtariamas kyšininkavimu

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriuje priimtas sprendimas nutraukti tyrimą dalyje dėl piktnaudžiavimo buvusiam Santaros klinikų generaliniam direktoriui Kęstučiui Strupui., tačiau, atsižvelgus į tyrimo metu gautus naujus bei patikslintus duomenis, jam pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo. Apie tai skelbiama prokuratūros išplatintame pranešime.
Kęstutis Strupas
Kęstutis Strupas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Taip pat priimtas sprendimas tyrimą dėl kyšininkavimo atlikti atskirame ikiteisminiame tyrime.

2018 m. pradėtas didelės aprėpties ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl galimo piktnaudžiavimo ir stambaus masto kyšininkavimo bei papirkimo VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose. Ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai, jį kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Tyrimas pradėtas įtarus, kad tam tikri Klinikų atstovai galimai nurodydavo bendrovėms, tarp kurių – ir tarptautinės, stambaus kapitalo, didžiausios informacinių technologijų sprendimų ir paslaugų teikėjos, siekusioms laimėti arba laimėjusioms viešuosius pirkimus, suteikti priverstinę 3-5 procentų viešojo pirkimo sumos dydžio paramą Klinikai. Taip pat įtariama, kad dalis paramos buvo naudojama ne pagal paskirtį, o asmeniniams Santaros klinikų atstovų poreikiams tenkinti.

„Šiuo metu įtarimai šiame tyrime yra pareikšti 14 asmenų, du iš jų yra yra Klinikų darbuotojai, vienas įtariamasis - buvęs Klinikų darbuotojas. Tyrimo metu atlikta daugiau nei 70 apklausų, paskirti daiktų bei dokumentų tyrimai, atliekami kiti proceso veiksmai“, – nurodo prokuratūra.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos Respublikos prokuratūra
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos Respublikos prokuratūra

Įvertinus tyrimo eigoje gautus patikslintus bei naujus duomenis, tyrimui vadovaujantis Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras priėmė sprendimą dalį ikiteisminio tyrimo K.Strupo atžvilgiu dėl piktnaudžiavimo nutraukti nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių jo kaltę dėl šios nusikalstamos veikos padarymo, tačiau nurodė perduoti Sveikatos apsaugos ministerijai duomenis apie nustatytus paramos gavimo procedūrų pažeidimus tolesniam buvusio Santaros klinikų vadovo veiksmų įvertinimui drausmine tvarka.

K.Strupas Santaros klinikoms vadovavo nuo 2013 m. iki 2018 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius