Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Vilniaus brigados autoritetas Tadeušas Vasilevskis nuteistas už narkotikų platinimą

Antradienį Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje Tadeušas Vasilevskis, dar žinomas kaip buvęs „Vilniaus brigados“ autoritetas, pravarde Gibonas, nuteistas už narkotinių medžiagų platinimą, o vilnietis Modestas Anusauskas nuteistas už neteisėtą narkotinių medžiagų įsigijimą.
Tadeušas Vasilevskis
Tadeušas Vasilevskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašoma teismo pranešime spaudai, teismas, ištyręs ikiteisminio tyrimo ir teisminio bylos nagrinėjimo metu surinktus įrodymus, konstatavo, kad jie visiškai patvirtina, jog Tadeušas Vasilevskis 2012-06-01 Modestui Anusauskui pardavė narkotinės medžiagos – kokaino bei savo namuose, turėdamas tikslą parduoti ir kitaip platinti, laikė narkotinę medžiagą – kokainą.

T.Vasilevskis pripažintas kaltu, padaręs nusikaltimą, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 1 dalyje, o M.Anusauskas pripažintas kaltu, padaręs nusikaltimą, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 straipsnio 1 dalyje.

Teismas, skirdamas T.Vasilevskiui bausmę, atsižvelgė į byloje esančius duomenis, charakterizuojančius kaltinamojo asmenybes, o būtent į tai, kad pastarasis dirba, turi nuolatinę gyvenamąją vietą, vienas prižiūri kartu gyvenantį sergantį neįgalų tėvą, kuriam yra būtina priežiūra bei į tai, jog T.Vasilevskis 2012 m. balandžio 4 d. buvo teistas baudžiamuoju įsakymu už tyčinio nusikaltimo, sietino su narkotinėmis medžiagomis, padarymą.

T.Vasilevskis nubaustas trejiems metams realaus laisvės atėmimo. Į paskirtą bausmę įskaitytas laikino sulaikymo bei suėmimo laikas nuo 2012 m. birželio 2 d.

M.Anusauskas nubaustas 20 MGL (2600 Lt) bauda.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui, skundą paduodant per Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismą.

VIDEO: 15min.lt - Tadeušas Vasilevskis, pravarde Gibonas, teisme baudžiamojoje byloje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius