-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 24 /11:47

Buvęs Vilniaus policijos vadas Erikas Kaliačius įkliuvo su cigarečių kontrabanda

Buvęs Vilniaus miesto policijos vadovas Erikas Kaliačius gali būti nubaustas už kontrabandinių cigarečių gabenimą.
Erikas Kaliačius
Ekskomisaras E.Kaliačius / „Scanpix“ nuotr.

Vilniaus rajono apylinkės teismas penktadienį ketino nagrinėti anksčiau aukštas pareigas sostinės policijoje ėjusio E.Kaliačiaus administracinę bylą.

Teismo atstovė spaudai Ligita Dargvainytė BNS sakė, kad posėdis buvo atidėtas, nes apie jį nebuvo pranešta išperkamosios nuomos bendrovei, kuriai priklauso ekskomisaro vairuotas automobilis.

Administracinės bylos duomenimis, 437 pakeliai baltarusiškų cigarečių pakelių buvo gabenami šią vasarą visureigio „Volkswagen Toaureg“ bagažinėje, po galinė sėdyne ir po atsarginiu ratu.

E.Kaliačiui gresia piniginė bauda nuo nuo 5 iki 10 tūkst. litų su kontrabandos daiktų konfiskavimu.

„Mašinos konfiskavimas neprivalomas, tai teismo diskrecija, teismas gali konfiskuoti, gali ir nekonfiskuoti“, – BNS sakė L.Dargvainytė.

Pasak jos, mašina, kuria gabenama kontrabanda, gali būti konfiskuojama nepaisant to, kam ji priklauso. Teismų praktikoje yra buvę atvejų, kai konfiskuojamos išperkamosios nuomos bendrovėms priklausančios transporto priemonės.

Į administracinės bylos teismo posėdį penktadienį E.Kaliačius neatvyko, dalyvavo tik jo advokatas.

Buvęs Vilniaus policijos vadovas 2006 metais buvo nuteistas už piktnaudžiavimą tarnyba ir areštantų išnaudojimą savo privatiems reikalams. Vilniaus miesto 3-ojo apylinkės teismo paskelbtu nuosprendžiu E.Kaliačiui buvo skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

Prokuratūros kaltinamajame akte rašoma, kad į E.Kaliačiaus sodybą Vilniaus rajone, Svironių viensėdyje, areštantai buvo vežami nuo 2000-ųjų rugsėjo iki 2002-ųjų spalio. Prokuratūros duomenimis, ten jie kasė duobes, barstė juodžemį, valė vandens telkinį, genėjo medžių šakas, kirto krūmus, rovė medžių šaknis, pjovė malkas, klojo plyteles ir atliko kitus darbus.

E.Kaliačius turėjo nemalonumų ir su statybų inspektoriais – 2009 metų pabaigoje spauda rašė, kad buvo nugriauta savavališkai pastatyta buvusio sostinės policijos vadovo E.Kaliačiaus sodyba Vilniaus rajono Svironių kaime.

E.Kaliačus Vilniaus policijai vadovavo nuo 1999 iki 2005 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius