Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvote informuoti apie sustabdytą savo „Smart-ID“ prieigą? Neapsigaukite – siaučia sukčiai

Policijos virtualus patrulis savo „Facebook“ paskyroje paskelbė dar vieną naują sukčių triuką – į elektroninį paštą gaunamus pranešimus apie stabdomas „Smart-ID“ prieigas. Kaip skelbiama, pranešime matoma ir Smart-ID ikonėlė, o dėl šios priežasties pranešimas neatrodo kaip klastotė.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Virtualus patrulis/Facebook

Pasak Virtualaus patrulio, žmonės pranešimus gavo su matoma Smart-ID ikonėle, o pranešimo pradžioje buvo parašyta: „Jūsų prieiga buvo sustabdyta saugumo sumetimais.“

„Žemiau, aktyvi nuoroda paslėpta po žodžiu „prieiga“. Siuntėjas – nieko bendro neturintis su „Smart-ID“, – skelbia Virtualus patrulis.

Pasak pareigūnų, sukčiai kiekvieną dieną tampa vis apsukresni ir įžūlesni, o žmonėms darosi vis sunkiau atskirti netikrus pranešimus nuo tikrų.

„Neišsigąskite tokių el. laiškų, supraskite – tai sukčiai, vertinkite juos kritiškai. Asmens tapatybės nustatymui naudojama programėlė „Smart-ID“, niekada nesiųs tokio pobūdžio el. laiškų. Juos nedelsiant ištrinkite. Kilus abejonių, susisiekite su savo banku oficialiais kontaktais.

Tai dar vienas sukčių bandymas išgauti Jūsų prisijungimo duomenis ir ištuštinti banko sąskaitą“, – primenama.

Pareigūnai kasdien primena piliečiams išlikti budriems ir rimtai žiūrėti į savo skaitmeninių įrenginių saugumą. Jokiais būdais niekam neatskleisti savo asmens duomenų ar neatidarinėti gautų neaiškių nuorodų.

Nukentėjus nuo sukčių – praneškite policijai naudojantis elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius