Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusiam Šilutės kriminalinės policijos vadovui Artūrui Rimkui – 2,5 metų laisvės atėmimo bausmė

Apeliacinis teismas, išnagrinėjęs buvusio Šilutės rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininko Artūro Rimkaus skundą, konstatavo, kad Klaipėdos apygardos teismas pagrįstai jam skyrė 2,5 metų laisvės atėmimo bausmę. Šios bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams.
Buvęs aukštas Šilutės komisariato pareigūnas Artūras Rimkus neigė visus kaltinimus.
Buvęs aukštas Šilutės komisariato pareigūnas Artūras Rimkus neigė visus kaltinimus. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Tokia bausmė aukštas pareigas policijoje ėjusiam pareigūnui skirta už sukčiavimą ir imituotą automobilio vagystę.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai išsiaiškino policininkų sugalvotą nusikalstamą pinigų pasisavinimo schemą, kaip apgaule buvo gauta draudimo išmoką už tariamai pavogtą automobilį.

Šiam nusikaltimui įvykdyti buvo panaudotas A. Rimkaus automobilis „BMW X5“. Policininkas,  pasitelkęs savo kolegą – Klaipėdos policijos Autotransporto priemonių grobimo skyriaus viršininką E. Tautavičių – ir dar du asmenis, vienas iš kurių buvo taip pat policininkas, paslėpė savo automobilį ir pranešė, kad jis pavogtas, o vėliau organizavo jo išardymą ir detalių realizavimą.

STT tyrimo metu taip pat nustatyta, kad E. Tautavičius žinodamas, kad jo vadovaujamame skyriuje yra atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl pavogtų automobilių „Mersedes-Benz“ (priklausiusio jo pažįstamai) ir „Audi A6“ (priklausiusio jam pačiam), tyčia neinformavo savo kolegų apie automobilių buvimo ir saugojimo vietą, o organizavo jų išardymą ir ketino realizuoti šių automobilių detales.

Už padėjimą A. Rimkui ir savo paties padarytus nusikaltimus 2014 m. teismas E. Tautavičiui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuteistieji taip pat privalės atlyginti 8523 eurų  turtinę žalą AB „Lietuvos draudimui“.

Skelbdamas nuosprendį, teismas konstatavo, kad buvę policijos pareigūnai nusikalstamas veikas padarė ne kaip privatūs asmenys, o kaip pareigas einantys valstybės tarnautojai. Tokiais nusikalstamais veiksmais jie diskreditavo policiją ir valstybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius