Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusį Šiaulių nusikalstamo pasaulio atstovą Vladą Baranauską teismas įpareigojo pasirūpinti seneliais ir neįgaliaisiais

Šiaulių miesto apylinkės teismas kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo pripažino praeityje garsų miesto nusikalstamo pasaulio atstovą Vladą Baranauską.
Šiaulių miesto apylinkės teismas
Šiaulių miesto apylinkės teismas / Evelinos Butkutės nuotr.

54-erių vyras nubaustas laisvės apribojimu vieneriems metams, įpareigojant nuo 6 iki 22 val. būti namuose. Be to, per dešimt mėnesių nuo nuosprendžio įsiteisėjimo V.Baranauskas turės nemokamai dirbti 100 valandų globos ir slaugos įstaigose, kurios rūpinasi seneliais ir neįgaliaisiais.

Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas BNS sakė, kad teismas nusprendė, jog apkaltinamajam nuosprendžiui byloje surinktų įrodymų pakanka.

Ekscentrišku elgesiu išgarsėjusi buvusi Šiaulių nusikalstamo pasaulio įžymybė į teisiamųjų suolą pateko po incidento su mergina.

Rugpjūčio 27-osios naktį V.Baranauskas užsuko į Šiaulių degalinę Architektų gatvėje. Čia tuo pat metu apsipirkti atvažiavo ir dvi merginos.

V.Baranauską 20-metę merginą prekybos salėje išplūdo necenzūriniais žodžiais, tampė ją už plaukų ir spyrė į koją. Iš nukentėjusios galvos buvo išrauta plaukų sruoga.

Teisėsauga V.Baranausko veiksmus įvertino kaip viešosios tvarkos pažeidimą.

Iškviesti policijos pareigūnai įsisiautėjusio vyro neberado, nes jis iš degalinės buvo išvažiavęs. Tačiau vaizdo stebėjimo kamerų įrašus peržiūrėję pareigūnai pamatė savo seną pažįstamą, praeityje vieną nusikalstamo pasaulio lyderių

V.Baranauskas išgarsėjo prieš dešimtmetį, kai važiuojant automobiliu ir sustabdytas kelių policijos pareigūnų jis nusiėmė kelnes ir prieš televizijos kameras demonstravo nuogą pasturgalį.

Šiaulietis buvo teistas už automobilio vagystės organizavimą, piktybinį chuliganizmą ir kitus nusikaltimus. Jam taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius