Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusiam įtariamajam I.Tiomkino nužudymo byloje valstybė turės atlyginti beveik 2 tūkst. eurų žalą

Buvęs įtariamasis „Vilniaus brigados“ vadeivos Igorio Tiomkino nužudymo byloje Henrikas Margenis iš valstybės prisiteisė beveik 2 tūkst. eurų.
Igorio Tiomkino nužudymo vieta
Igorio Tiomkino nužudymo vieta / Kadras iš LNK Žinių

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė, kad ieškovui iš valstybės, atstovaujamos Teisingumo ministerijos, priteisiama 1 tūkst. 576 eurai neturtinės žalos atlyginimo. Taip pat priteista ir 400 eurų už turtinę žalą.
Valstybė buvusiam įtariamajam taip pat turės atlyginti 636 eurus bylinėjimosi išlaidų.

H.Margenis siekė prisiteisti 50 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės žalos už neteisėtą baudžiamąjį persekiojimą.

Buvęs pareigūnas H.Margenis iš Lietuvos valstybės, atstovaujamos Generalinės prokuratūros, Teisingumo ministerijos ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, siekia prisiteisti 1 452 tūkst. eurų turtinės, 48 tūkst. 547 eurų neturtinės žalos bei bylinėjimosi išlaidas. Jis ieškinyje rašė, kad be reikalo persekiojimas dėl įtarimų už nusikaltimą, kurio nepadarė.

Buvęs teisėsaugos pareigūnas išreiškė nepasitenkinimą areštinės sąlygomis.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Generalinės prokuratūros atstovai su ieškiniu nesutiko, nes nebuvo atlikti neteisėti veiksmai, už kuriuos valstybė turėtų atsakyti.

Buvęs Vidaus reikalų ministerijos (VRM) kontržvalgybos skyriaus viršininkas H.Margenis buvo sulaikytas 2014 metų liepą, vėliau suimtas 45 paroms. Tų metų rugpjūčio 22 dieną jis paleistas, skyrus dvi kardomąsias priemones – paimtas pasas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

2015 metų vasario 23 dieną H.Margeniui ikiteisminis tyrimas nutrauktas.
H.Margenis teismui skundėsi, kad slapta buvo sekamas, o suėmimo metu jį nuolat lankė kriminalinės žvalgybos darbuotojai.

Į šią turtinės ir neturtinės žalos bylą policija pateikė 1994 metais parengtą pažymą apie H.Margenį. Ji anksčiau buvo pateikta ir žurnalisto Vito Lingio nužudymo bylos nagrinėjime.

„H.Margenis buvo pareigūnas, kuris palaikė neleistinus ryšius su „Vilniaus brigada“, – yra sakęs Generalinei prokuratūrai atstovaujantis prokuroras Kęstutis Vagneris.

Teisme taip pat buvo paskelbta, kad po H.Margenio sulaikymo jo bute per kratą rasta cigarečių be banderolių, už tai teismas jam skyrė 1 448 eurų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius