-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusiam Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriui atimta teisė eiti vadovaujamas pareigas trejus metus

Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija 2018 m. liepos 13 d. nuosprendžiu atmetė buvusio Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinio direktoriaus Petro Simavičiaus skundą, kuriuo prašoma jį išteisinti.
Petras Simavičius
Petras Simavičius. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Teisėjų kolegija buvusiam direktoriui už korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką atliekant profesines pareigas (50 eurų kyšio paėmimą) paskyrė baudžiamojo poveikio priemonę – atėmė teisę trejus metus dirbti vadovaujamą darbą valstybės ar savivaldybių institucijose, įstaigose ar įmonėse.

Taip pat skyrė jam 75 MGL baudą (2 824,5 Eur), kurią jis turi sumokėti per šešis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Taip Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė Šiaulių apygardos teismo 2018 m. kovo 7 d. nuosprendį, kuriuo P.Simavičius buvo pripažintas kaltu ir nuteistas tik pinigine bauda.

Pirmosios instancijos teismas pripažino, kad P.Simavičius priėmė kyšį už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, tai yra už tai, kad į jį besikreipusiam asmeniui būtų išduotas trijų dienų nedarbingumo pažymėjimas, nefiksuojant ir kaip nedarbingumo priežasties nenurodant alkoholio vartojimo.

Tačiau teisėjų kolegija konstatuoja, kad tokia pirmosios instancijos teismo išvada neatitinka byloje esančių įrodymų ir suformuotos teismų praktikos. Teisėjų kolegija pripažįsta, kad P.Simavičius priėmė kyšį už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, tai yra už tai, kad į jį besikreipusiam asmeniui būtų atliktas sveikatos patikrinimas išduodant nedarbingumo pažymėjimą. Iš liudytojų parodymų ir baudžiamojoje byloje ištirtų įrodymų nustatyta, kad į ligoninę atvykusiam vyriškiui skubi medicinos pagalba buvo reikalinga.

„Petras Simavičius pripažįstamas kaltu dėl to, kad jis savo naudai tiesiogiai priėmė 50 eurų kyšį už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, o būtent: jis, būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu – Respublikinės Šiaulių ligoninės generaliniu direktoriumi, nurodė jam pavaldžiai darbuotojai išduoti pacientui trijų dienų nedarbingumo pažymėjimą, atlikti kraujo tyrimus ir surašyti reikiamus dokumentus. Vykdydama nurodymą, medikė tą pačią dieną ligoninės patalpose užpildė asmens ambulatorinio gydymo apskaitos kortelę, paciento apžiūros protokolą, atliko kraujo tyrimus, nustatė sveikatos būklės sutrikimą ir išdavė nedarbingumo pažymėjimą“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Teisėjų kolegijos vertinimu, P.Simavičiui skirta bausmė paskirta įvertinus visas bausmei skirti reikšmingas aplinkybes.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius