Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su narkotikais įkliuvęs buvusio Čečėnijos prezidento sūnus Degis atgailauja Kauno teisme

Kaune teisiamas buvusio Čečėnijos prezidento sūnus Degis Dudajevas pripažino kaltę dėl pasų klastojimo ir kvaišalų laikymo.
Degis Dudajevas
Degis Dudajevas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Buvusio Čečėnijos prezidento Džocharo Dudajevo sūnus, teisiamas dėl dokumentų klastojimo ir narkotikų laikymo, savo kaltę pripažino visiškai.

Tai Degis Dudajevas pareiškė trečiadienį per Kauno apylinkės teismo posėdį. Jame perskaitytas kaltinamasis aktas. Teisiamieji teigė parodymus duosią po liudytojų apklausos.

D.Dudajevas ir dar trys asmenys kaltinami klastoję Lietuvos pasus. D.Dudajevui taip pat pateikti kaltinimai dėl narkotikų laikymo be tikslo parduoti.

Teisiamieji kaltinami bendradarbiavę klastodami ir gamindami didelį kiekį dokumentų: jie gamino ne tik įvairių šalių asmens pasus, bet ir banko korteles, vairuotojo pažymėjimus.

Iš viso jie pagamino per 20 Nyderlandų, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Lietuvos piliečiams skirtų dokumentų.

Vienas iš kaltinamųjų – Nerijus Moncevičius – kaltinamas suklastojęs ir daugiau dokumentų. Ne kartą teistas vyras nuosprendžio laukia suimtas.

Visi jie savo kaltę pripažino iš dalies.

D.Dudajevas buvo sulaikytas 2011 metų kovą Kaune. Po ilgai trukusio tyrimo jį sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Operatyvinės veiklos grupės pareigūnai.

Prokuratūra nustatė, kad kaltinamieji iš nenustatytų asmenų įsigijo tikrų Lietuvos pasų, o tada, pagal D.Dudajevo užsakymą, juos suklastojo, sumaketuodami pagal pateiktus gruzinų anketinius duomenis.

Pasieniečiai D.Dudajevą sulaikė pakeliui iš Kauno į Vilnių, kuri jis, kaip įtariama, planavo gruzinams perduoti padirbtus pasus. Automobilyje rasti 7 padirbti Lietuvos piliečio pasai.

Pats kaltinamasis anksčiau yra sakęs, kad norėjo padėti į Europą persikelti kelioms šeimoms, kurioms buvo nesaugu Kaukaze. Jis tikino automobilyje, kuriame aptiktos klastotės, važiavęs kaip keleivis.

Taip pat Čečėnijos prezidento sūnaus automobilyje rasta narkotinių medžiagų.

Kaltinamojo tėvas Džocharas Dudajevas praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje vadovavo čečėnų nepriklausomybės judėjimui ir pasipriešinimo prieš Rusiją kovai. Jis žuvo 1996 metais per pasikėsinimą, surengtą Rusijos slaptųjų tarnybų.

Perskaičius kaltinamąjį aktą, trečiadienį nuspręsta daryti pertrauką – kitame posėdyje planuojama apklausti kaltinamuosius. Kitas posėdis numatytas gruodžio 4 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius