Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio Seimo nario žmona Danutė Matuzienė nuteista už dokumentų klastojimą

Balandžio 11 d. Kauno apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą, pagal Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro apeliacinį skundą, dėl Kėdainių rajono apylinkės teismo 2014 m. balandžio 2 d. nuosprendžio. Seimo nario žmoną Danutę Matuzienę teismas pripažino kalta dėl dokumentų suklastojimo ir skyrė jai 2 259 eurų baudą.
Vito Matuzo žmona Danutė Matuzienė
Vito Matuzo žmona Danutė Matuzienė / matuzas.lt nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba praneša, jog ši baudžiamoji byla apeliacine tvarka buvo nagrinėjama pakartotinai, anksčiau buvo nagrinėta ir kasacine tvarka pagal pačios D.Matuzienės skundą.

Kauno apygardos teismo balandžio 11 d. nuosprendis įsiteisėjo nuo jo paskelbimo dienos.

Baudžiamojoje byloje nustatyta, kad dirbdama VšĮ Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyboje Mokymo skyriaus renginių koordinatore ir siekdama pateisinti ne tarnybos tikslais, bet asmeniniais reikalais panaudotus tarnybos degalus, D.Matuzienė suklastojo automobilio „Porsche“ 11 kelionės lapų, kuriuose savo parašu patvirtino įrašytą žinomai melagingą informaciją apie tariamai nuvažiuotus maršrutus, ridą (km), automobilio spidometro rodmenis ir suklastotus kelionės lapus pateikė įmonės buhalterijai.

Radviliškio rajono apylinkės teisme nagrinėjama kita baudžiamoji byla, kurioje D.Matuzienė kaltinama pasikėsinimu apgaule gauti didelės vertės Europos Sąjungos paramą, dokumentų klastojimu ir apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu.

Vienoje kooperatinėje bendrovėje galimai buvo suklastoti dokumentai ir pateikti Nacionalinei mokėjimo agentūrai, siekiant apgaule gauti Europos Sąjungos ir Lietuvos daugiau nei 685 000 Lt subsidiją biokuro gamybos technologinei įrangai ir savivarčio priekabai pirkti.

Gauti subsidijos nepavyko, nes STT Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą ir pranešė Nacionalinei mokėjimo agentūrai apie padarytas nusikalstamas veikas.

Šios bylos buvo išskirtos iš STT Panevėžio valdybos pareigūnų atlikto didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl galimai neskaidrių biokuro pirkimų organizavimo.

Baudžiamąją bylą perdavus teismui, kaltinimai joje pareikšti buvusiam Seimo nariui Vitui Matuzui, jo sutuoktinei D.Matuzienei, akcinės bendrovės „Panevėžio energija“ buvusiam vadovui V.Š., buvusiam „Panevėžio energijos“ darbuotojui S.R., „Žilvičių kooperatinės bendrovės“ valdybos pirmininkui G.Ž. ir juridiniam asmeniui – „Žilvičių kooperatinei bendrovei“.

STT Panevėžio valdybos pareigūnai surinko pakankamai duomenų, leidžiančių teigti, kad piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi ir sukčiaudama organizuota grupė siekė „Žilvičių kooperatinės bendrovės“ naudai užvaldyti didelės – ne mažiau nei 243 tūkst. eurų – vertės bendrovės „Panevėžio energija“ turto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius