Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2018 08 26 /2018 08 27

Buvusio Šilutės mero sūnus pakliuvo į avariją: BMW Šilutės rajone rėžėsi į medį

Sekmadienį apie 9 valandą ryto Šilutės rajono Inkaklių gyvenvietėje, Ašvos gatvėje, posūkyje nesuvaldytas BMW rėžėsi į pakelės medį. Į ligoninę išvežti trys asmenys. Tarp jų – ir buvusio Šilutės mero Virgilijaus Pozingio sūnus Justas su žmona.
BMW avarija Inkaklių kaime
BMW avarija Inkaklių kaime / 15min nuotr.

Sekmadienio rytą pranešta apie avariją Inkaklių kaime. Pirminiais duomenimis, dideliu greičiu važiavęs BMW nesugebėjo įveikti posūkio ir šonu rėžėsi į pakelės medį.

Tai, kad bandyta stabdyti, tiesa, pavėluotai, įrodo ratų slydimo žymės. Po smūgio automobilis liko stovėti ant šaligatvio. Laimei, tuo metu juo nėjo žmonės, priešpriešais neparvažiavo joks dviratininkas.

Iš BMW patys išlipo priekyje sėdėję vyras ir moteris. Juos išgelbėjo suveikusios saugos pagalvės. Paaiškėjo, kad jie - buvusio Šilutės rajono mero, šiuo metu Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas einančio Virgilijaus Pozingio sūnus ir marti.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Šilutės rajono meras Virgilijus Pozingis
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Šilutės rajono meras Virgilijus Pozingis

Nukentėjo ir ant galinės sėdynės sėdėjęs dar vienas keleivis. Jo būklė, pirminiais duomenimis, sunki. Visi trys eismo įvykę dalyvavę asmenys pristatyti į gydymo įstaigą.

Policija aiškinasi, kas vairavo mašiną – V.Pozingio sūnus ar marti. Liudininkų teigimu, nuo eismo įvykio dalyvių galėjo sklisti alkoholio kvapas. Vietoje alkotesteriu bandyta patikrinti asmenų blaivumą, tačiau to padaryti dėl jų sveikatos būklės galiausiai nepavyko. Kraujo tyrimai buvo paimti eismo įvykio dalyvius pristačius į gydymo įstaigą.

15min pakalbintas V.Pozingis pripažino, kad jo sūnus Justas (administracijos direktoriaus pavaduotojas turi du sūnus – aut. past.) ir marti sekmadienio rytą pakliuvo į avariją. Pasak jo, BMW, kuri priklauso sūnaus šeimai, eismo įvykio metu vairavo marti.

„Nežinau dar, kas tiksliai nutiko. Popiet tik susitiksiu. Sūnaus sveikatos būklė lyg normali, o marti kažką susitrenkusi. Sūnų, rodos, iš gydymo įstaigos jau paleido. Grįžtu, sužinosiu viską“, – 15min teigė V.Pozingis.

Apie dar vieną nukentėjusį keleivį jis žinių neturėjo. Tikino, kad tai pirma tokia marčios avarija.

Paklaustas, ar eismo įvykis negalėjo įvykti dėl to, kad buvo piktnaudžiauta alkoholiu, V.Pozingis pasiūlė paklausti to pačių avarijos dalyvių. Jis to nežinąs.

Papildyta pirmadienį 13.27 val. Kaip informuoja Tauragės apskrities policija, rugpjūčio 26 dieną apie 08.25 valandą Šilutės rajono Inkaklių kaime, Ąžuolo, Darželio ir Ašvos gatvių sankirtoje, pirminiais duomenimis, 1997 metais gimusi moteris, vairuodama automobilį BMW, jo nesuvaldė ir atsitrenkė į šalikelėje esantį medį.

Vairuotojai įvykio vietoje alkotesteriu nustatytas 1,34 prom. girtumas, taip pat paimtas kraujo tyrimas, laukiama specialisto išvada.

Automobilio keleivis, gimęs 1983 metais, dėl ypač sunkios būklės buvo išvežtas į Klaipėdos ligoninę, kitam keleiviui, gimusiam 1992 metais, nustatytas 1,88 promilių girtumas, sužalojimų nenustatyta.

Vairuotoja dėl sužalojimų paguldyta į Šilutės ligoninės chirurginį skyrių stebėjimui. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Tas, kas vairavo kelių transporto priemonę būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata arba nukentėjusiam asmeniui padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje