Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio STT vado sūnus Edvinas Junokas su draugu nuteistas už ginkluotą laisvo elgesio merginos apiplėšimą

Vilniečiai Edvinas Junokas ir Robertas Repšas išgirdo nuosprendį skandalingoje baudžiamojoje byloje dėl intymias paslaugas teikusios merginos užpuolimo.
Kaltinamasis E.Junokas (posėdį stebėjo ir garsusis jo tėvas Valentinas)
Kaltinamasis E.Junokas (nuosprendžio paskelbimą stebėjo ir garsusis jo tėvas Valentinas) / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Buvusio Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo Valentino Junoko sūnus 33 metų Edvinas ir jo bendrininkas 23 metų Robertas Repšas nuteisti dėl ginkluoto apiplėšimo.

Antradienio popietę apkaltinamąjį nuosprendį skandalingoje baudžiamojoje byloje dėl intymias paslaugas teikusios merginos užpuolimo E.Junokui ir R.Repšui paskelbė Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas.

E.Junokui skirta 4 metų ir 10 dienų, o jo bendrininkui R.Repšui – 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

Kaip anksčiau jau pasakojo 15min.lt, pagal erotišką skelbimą internete susiradę ir viename bute aplankę nukentėjusiąją Laimą A., nusikaltėliai grasino mirtimi ir reikalavo pinigų. E.Junokas per apiplėšimą dėvėjo kaukę. Plėšikai paėmė ne tik kelis tūkstančius litų, bet ir porą mobiliųjų telefonų, nešiojamąjį kompiuterį. Manoma, kad plėšikai buvo tikri, jog neteisėtą veiklą vykdžiusi mergina nedrįs dėl užpuolimo niekam skųstis.

Bylą kuruojantis prokuroras buvo prašęs abu kaltinamuosius siųsti už grotų bent 6 metams.

Jauni vyrai nuteisti ne tik už plėšimą, bet ir neteisėtą disponavimą šaudmenimis.

Nukentėjusioji Laima A. šioje byloje buvo pareiškusi ieškinį dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo. Teismas pripažino, kad abu kaltinamieji privalo solidariai atlyginti materialinį nuostolį – 3 860 litų. Nukentėjusios reikalavimą dėl moralinės žalos teisėja tenkino iš dalies ir priteisė civilinei ieškovei 10 000 litų. Be to, nukentėjusiosios naudai iš kaltinamųjų priteistas 1 000 litų už advokato paslaugas. 

Šiandienis teisėjos Aivos Survilienės nuosprendis dar neįsiteisėjo, jis per 20 dienų gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

Nuteistojo E.Junoko tėvas Valentinas antradienį iškart po nuosprendžio paskelbimo žurnalistams pareiškė, kad jo sūnus nuteistas per griežtai (žr. filmuotą medžiagą).

VIDEO: 15min.lt - Edvinas Junokas ir Robertas Repšas išgirdo teismo nuosprendį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius