Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio teisėjo nagrinėta pagarsėjusi byla bus nagrinėjama iš naujo

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį panaikino Vilniaus apygardos teismo 2012 m. sausio 12 d. nuosprendį ir bylą, kurioje Romanas Šnipkis (gim. 1976 m.) už vekselio 33 tūkst. eurų sumai suklastojimą buvo nuteistas pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausme, grąžino iš naujo nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.
Lietuvos apeliacinis teismas
Lietuvos apeliacinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma teismo pranešime, tokį sprendimą Apeliacinis teismas priėmė po įrodymų tyrimo atnaujinimo, kurio metu nuteistasis R.Šnipkis davė paaiškinimus, kad iš advokato pasisakymų jis supratęs, jog Vilniaus apygardos teisme jo bylą nagrinėjęs ir šiuo metu korupcija įtariamas dabar jau buvęs teisėjas už piniginį atlygį sutiko šioje byloje priimti R.Šnipkiui palankų sprendimą.

Nors Apeliacinis teismas nevertina šių parodymų patikimumo, ši ir kitos aplinkybės, kurios tapo žinomos teismui po prokuratūros pateiktos informacijos, kelia pagrįstą abejonę dėl teisėjo  nešališkumo. Dėl šios priežasties nuosprendis naikinamas, o byla perduodama nagrinėti iš naujo.

Apeliacinis teismas pranešime primena, kad balandžio pabaigoje po kilusio VAT teisėjo galimo kyšininkavimo skandalo Lietuvos apeliacinis teismas atnaujino įrodymų tyrimą šioje byloje ir nusprendė apklausti nuteistąjį dėl galimo poveikio pirmosios instancijos teismo teisėjui.

Ir R. Šnipkis bei jo gynėja, ir prokuroras baigiamųjų pasisakymų metu prašė panaikinti pirmosios instancijos nuosprendį bei šią bylą perduoti iš naujo nagrinėti apygardos teismui.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius