-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio teisėjo Ryšardo Skirtuno korupcijos byloje – organizacinės kliūtys

Kauno teismas buvo priverstas padaryti pertrauką buvusio sostinės teisėjo Ryšardo Skirtuno byloje. Prokuroras šį nagus apsvilusį buvusį teisėją yra pasiūlęs nuteisti trejų metų laisvės atėmimu.
Ryšardas Skirtunas
Ryšardas Skirtunas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį Kauno apygardos teismo teisėjų kolegijai nepavyko išklausyti baigiamųjų kalbų prekyba poveikiu ir kyšininkavimu kaltinamo buvusio teisėjo R.Skirtuno byloje.

Į bylos nagrinėjimą neatvyko kito kaltinamojo – Laimono Jurgelevičiaus – gynėjas. Kaip pranešė teismas, advokatas į posėdį atvykti nespėjo iš kito teismo posėdžio, todėl baigiamąsias advokatų kalbas nuspręsta atidėti.

Byloje teigiama, kad buvęs Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas R.Skirtunas per kelis kartus priėmė iš L.Jurgelevičiui atstovavusio advokato Vitoldo Petravičiaus 32 tūkst. litų kyšį.

Pirmą kartą jis įtariamas paėmęs 2 tūkst. litų už tai, kad naudodamasis pažintimi su tuometiniu Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku Viktoru Dovidaičiu, pažadėjo jį paveikti, kad šis paskirtų jį į trijų teisėjų kolegiją, nagrinėjančią bylą, kuria suinteresuotas advokatas.

Antrą kartą teisėjas esą priėmė iš advokato 30 tūkst. litų kyšį už tai, kad apeliacine tvarka nagrinėdamas advokatui atstovaujamo asmens L.Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą priimtų nuteistajam palankius proceso sprendimus.

Pernai gegužės 30 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas už teisėjo papirkimą ir prekybą poveikiu advokatą V.Petravičių pripažino kaltu. Teismo baudžiamuoju įsakymu jam skirta 29 tūkst. 250 litų bauda.

Teisėjai R.Skirtunas ir V.Dovidaitis atleisti iš pareigų.

Anksčiau baigiamąją kalbą sakęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Linas Kuprusevičius siūlė R.Skirtunui skirti realią laisvės atėmimo bausmę ir subendrinus bausmes už tris nusikalstamas veikas, kuriomis kaltinamas teisėjas, įkalinti jį trejiems metams ir mėnesiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius