Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusios teisėjos Daivos Mekšraitienės reikalavimas pripažinti jos atleidimą neteisėtu atmestas

Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti Vilniaus apygardos teismo 2011 m. rugsėjo 8 d. sprendimą atmesti buvusios teisėjos Daivos Mekšraitienės ieškinį dėl Prezidentės sprendimo atleisti ją iš teisėjo pareigų.
Apeliacinis teismas
Apeliacinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Lietuvos apeliacinio teismo pranešime, teismas nustatė, kad ieškovės atleidimas iš darbo buvo susietas su jos veiksmais keliose civilinėse bylose ir sąlygų apgaule įgyti didelės vertės turtą sudarymu. Nustatyta, jog ieškovė tokiu savo elgesiu pažemino teisėjo vardą.

Buvusi teisėja prašė panaikinti prezidentės Dalios Grybauskaitės 2010 m. rugpjūčio 4 d. dekretą dėl jos atleidimo iš pareigų ir kitus dokumentus, kurių pagrindu Prezidentė priėmė tokį sprendimą. Teisėjų taryba 2010 m. liepos 30 d. nutarimu patarė Lietuvos Respublikos Prezidentei atleisti ieškovę iš teisėjos pareigų savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą bei pakenkus teismo autoritetui.

Apeliacinės instancijos teismo nuomone, nėra pagrindo teigti, kad ginčijamas Lietuvos Respublikos Prezidentės dekretas, kuriuo D. Mekšraitienė atleista iš teisėjos pareigų, yra nepagrįstas ir neteisėtas. Teisėjo vardą žeminantis poelgis yra savarankiškas teisėjo atleidimo iš pareigų pagrindas.

Nors D. Mekšraitienė apeliaciniame skunde prašė kreiptis į Konstitucinį teismą ir išsiaiškinti, ar tai, kad Teismų įstatyme nenustatyta Teisėjų tarybos nutarimų apskundimo tvarka, ir kitos Teismų įstatymo nuostatos, susiję su teisėjų atleidimu, neprieštarauja Konstitucijai, apeliacinės instancijos teismui nekilo abejonių dėl nuostatų konstitucingumo.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius