Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Byloje dėl pagalbos kontrabandininkams pareigūnai išgirdo nuosprendį

Vilniaus apygardos teismas trečiadienio popietę paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje dėl pagalbos kontrabandininkams pripažinta kalta pasienietė Ilona Šapel, muitininkas Šarūnas Šmatavičius ir nuteisti dar trys veikėjai: Linas Tumutis, Antanas Albertavičius bei Darjušas Kairo.
Muitininkas Šarūnas Šmatavičius ir pasienietė Ilona Šapel
Nuteistieji muitininkas Šarūnas Šmatavičius ir pasienietė Ilona Šapel / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bylos duomenimis, kontrabanda iš Baltarusijos į Lietuvą mikroautobusu „VW Transporter“ buvo vežama dar 2009-ųjų rugsėjo 30-ąją.

Pagal kaltinamąjį aktą, kontrabandą vežė Linas Tumutis, o Antanas Albertavičius ir Darjušas Kairo krovinį lydėjo – pasienio ruože stebėjo, ar nėra patruliuojančių pareigūnų.

Šioje Vilniaus apygardos teismo byloje dėl tarnybos pareigų neatlikimo buvo teisiamas ir Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnas Šarūnas Šmatavičius bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos Medininkų pasienio posto pasienietė Ilona Šapel.

Pareigūnai sulaukė kaltinimų dėl to, kad tiesiog „užsimerkė“, kai jų darbo metu per postą važiavo cigarečių kontrabandos prikimštas „Volkswagen“ autobusiukas (nustatyta rūkalų vertė buvo 163 425, 09 lito).

Penkių asmenų baudžiamąją bylą dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis išnagrinėjęs teisėjas Stasys Punys trečiadienio popietę paskelbė, kad visi pripažįstami kaltais. Pareigūnams I.Šapel ir Š.Šmatavičiui skirtos 5 200 litų baudos.

Griežčiausiai nuteistas L.Tumutis: 23 400 litų bauda.

A.Albertavičiui ir D.Kairo skirtos 13 000 litų baudos.

Vairuotojas L.Tumulis kaltinimus dėl kontrabandos teisminio proceso metu pripažino iš dalies, o visi kiti kaltinamieji savo indėlį į šį nusikaltimą neigė.

Šiandienis teisėjo S.Punio nuosprendis dar neįsiteisėjo, per 20 dienų jis gali būti apskųstas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius