Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chaosas keliuose: automobiliai vertėsi, lėkė į griovius ir žalojo pėsčiuosius

Pirmadienį, gruodžio 17 d., eismą mūsų šalies keliuose sunkino blogos oro sąlygos. Policijos pareigūnai per parą gavo 377 pranešimus apie eismo įvykius, užregistravo 119 eismo įvykių, iš jų 21 eismo įvykio metu buvo sužeisti 24 žmonės.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba, tarp sužeistųjų – 2 nepilnamečiai, Vilniaus r., Grigaičių k. buvo partrenkta neleistinoje vietoje į kelio važiuojamąją dalį įžengusi 9 m. pėsčioji, susidūrimo su vilkiku magistraliniame kelyje metu sužeista 5 m. keleivė.

Per parą partrenkti 6 pėstieji, du iš jų sužeisti pėsčiųjų perėjose. Slidžiame kelyje nesuvaldžius automobilių, įvyko 3 priešpriešiniai susidūrimai, dar 3 automobiliai nuvažiavo nuo kelio. Tarp techninių eismo įvykių daugiausia buvo susidūrimų sankryžose, taip pat 27 nuvažiavimai nuo kelio, 19 automobilių atsitrenkė į kliūtis, 5 automobiliai apvirto, įvyko 7 susidūrimai su laukiniais gyvūnais.

Avaringiausias paros laikas, kuomet įvyko daugiausiai eismo įvykių, pirmadienį buvo ryte, tarp 8 ir 9 val., ir darbo dienos pabaigoje, tarp 15 ir 19 val.

Lietuvos kelių policijos tarnyba kreipiasi į eisme dalyvaujančius vairuotojus – atkreipkite dėmesį, kad dėl kritulių, vėjo, nepalankių eismo sąlygų kelyje gali kilti pavojus. Vairuotojams svarbu pasirinkti saugų važiavimo greitį, manevruoti saugiai ir atidžiai, kad kiekvienu metu galėtų suvaldyti vairuojamą transporto priemonę.

Nesuvaldyto automobilio sukeltas eismo įvykis dažnai turi tragiškas pasekmes. Ypatingo atsargumo priemonių eismo dalyviai turi imtis prie pėsčiųjų perėjų ar vietose, kur į kelią gali įžengti pėstieji, kurie rytinėje prieblandoje ir vakare sutemus, be atšvaitų, žibintų ir šviesą atspindinčių elementų tampa nematomais. Prašome, pasirūpinkite savo saugumu, segėkite atšvaitus, dėvėkite šviesą atspindinčias liemenes, įsitikinkite, kad šviečia dviračio žibintai. Saugokite save kelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius