-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Chaoso Lietuvos pasienyje laukę nusikaltėliai net neslėpė 4,5 mln. eurų vertės kontrabandos

Tikėjęsi pasinaudoti sudėtingesne situacija pasienyje, kontrabandininkai įsitikino, kad Lietuvos muitinė ir teisėsaugos institucijos ir toliau užtikrina valstybės ekonominių pažeidimų prevenciją.
Rasta kontrabanda
Rasta kontrabanda / MKT nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Marijampolės apskrityje muitininkai sulaikė du vilkikus, kuriais gabenta rekordinė – daugiau nei 4 mln. eurų vertės cigarečių kontrabanda.

Ketvirtadienio, kovo 19 d., pavakarę Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Kauno teritorinės muitinės pareigūnai Marijampolės apskrityje sulaikė du Latvijos piliečių vairuojamus krovininius vilkikus su puspriekabėmis – šaldytuvais. Iš Latvijos teritorijos įvažiavę užsienio piliečiai deklaravo, kad viena automašina gabena šaldytų uogų, o kita – koldūnų krovinį. Tačiau vos patikrinus mašinas, iškart paaiškėjo, kad oficialiai deklaruotų prekių nėra nė pėdsako – abi puspriekabės buvo pilnutėlės nelegalių baltarusiškų cigarečių „NZ“.

Kontrabandos vežėjai, matyt tikėjosi pasinaudoti sunkmečiu ir vylėsi nesusidurti su teisėsaugos institucijų kontrole. Tad savo krovinį gabeno ypač įžūliai, nepastebėta nė menkiausio bandymo rūkalus užmaskuoti. Aklinai sukrautas cigarečių dėžes pareigūnai išvydo vos pravėrę abiejų puspriekabių duris.

Preliminariais duomenimis mašinose rasta 2520 dėžių (1 mln. 260 tūkst. pakelių) cigarečių, jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais, gali siekti iki 4, 62 mln. eurų, rašoma MKT pranešime spaudai.

Tai didžiausia kontrabandinių cigarečių siunta šiemet, sulaikyta Lietuvos muitinės pareigūnų.

Abu vilkikų vairuotojai, Latvijos piliečiai buvo sulaikyti dviem paroms, o MKT Kauno skyriuje padėtas ikiteisminis tyrimas dėl nelegalaus disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros II-ojo Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai. Padedant Kauno apygardos prokuratūrai, šiandien operatyviai bus sprendžiamas klausimas dėl sulaikytųjų asmenų suėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius