Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chuliganai išniekino Tauragės bibliotekos pastangas būti arčiau skaitytojų

Vasaros pradžioje Tauragės Birutės Baltrušaitytės viešosios bibliotekos darbuotojai džiaugėsi įsibėgėjančiu projektu ir galimybe būti arčiau skaitytojų. Į viešąsias erdves atgabenta skaityklėlė. Tačiau vasarai persiritus į antrą pusę skaityklėlė Pilies aikštėje nukentėjo nuo chuliganų.
Sugadinda skaityklėlė
Sugadinda skaityklėlė / Tauragės B.Baltrušaitytės bibliotekos nuotr.

Tauragės Birutės Baltrušaitytės viešosios bibliotekos feisbuko paskyroje pasirodė įrašas apie suniokotą bibliotekos turtą.

„Beveik visą vasarą taip džiaugėmės lauko skaityklėle ir kultūringais tauragiškiais. Gaila, kad šį savaitgalį chuliganiškų paskatų vedini piliečiai palietė Viešajai bibliotekai priklausantį turtą. Deja, kurį laiką, kol bus suremontuota nuniokota lauko skaitykla, Pilies aikštėje nesusitiksim. Jei norėtumėte ramiai prisėsti ar paskaityti, labai kviečiame Jus į smagią lauko erdvę prie bibliotekos“, – rašyta pranešime.

Bibliotekos direktorė Meilutė Parnarauskienė paaiškino atostogaujanti, tačiau ryte trumpam užsukusi į darbovietę sužinojo apmaudžią naujieną.

„Naujiena labai nuliūdino. Visą vasarą sėkmingai dirbom, o dabar taip padarė. Apmaudas. Juk žmonėms dirbam“, – nusivylimo neslėpė M.Parnarauskienė.

Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Sandra Lekytė teigė, kad policijos pareigūnai jau aiškinasi aplinkybes. Žadama peržiūrėti ir vaizdo kamerų įrašus.

„Šiai minutei tiek ir težinom. Iš po savaitgalio radome tokią skaityklėlę, iškart iškvietėme policiją. Mes paprastai skaityklėlę dieną atrakinam. Dabar per 10 dienų turime įvertinti padarytą žalą. O pati skaityklėlė šiuo metu yra išvežta remontui. Žala nėra nepataisoma. Kol kas skaitytojų laukiame prie bibliotekos“, – paaiškino S.Lekytė.

Prie bibliotekos įkurdintas skėtis, pakabinami krėslai. Tad kiekvienas norintis ramiai praleisti laiką su skaitiniais gali tai padaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius