-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chuliganų logika: futbolo gali ir nebūti – svarbiausia, kad pavyktų pasimušti

Vadinamųjų futbolo sirgalių gretose yra tokių, kuriems ant žaliosios vejos vykstanti garbinga sportininkų kova toli gražu nėra įdomiausias dalykas. Šiems veikėjams kur kas svarbiau rasti progą išlieti savo pačių agresiją, ir ypatingo preteksto smurto proveržiams jie nelaukia. Sekmadienį Kauno apskrityje turėjo įvykti masinis Rusijos ir Lenkijos futbolo „ultrų“ susirėmimas, kuriems Lietuva – tik neutralus mūšio laukas.
Lenkų futbolo ultrų sukeltos riaušės Vilniaus „Vėtros“ stadione
Lenkų futbolo ultrų sukeltos riaušės Vilniaus „Vėtros“ stadione / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Sekmadienį didžiulės Lietuvos pareigūnų pajėgos, turėjusios išankstinės operatyvinės informacijos, užkirto kelią masiniam Rusijos ir Lenkijos futbolo sirgalių susirėmimui Kauno apskrities Kaišiadorių rajone. Kartais futbolo chuliganai tiesiog susitaria, kad specialiai susitiks pasimušti.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Tikrinami į Kauną atvažiuojantys Lenkijos futbolo sirgaliai
 Lenkijos futbolo sirgaliai Lietuvoje sulaukia patikros.

Policijos departamento Komunikacijos poskyrio viršininkas Ramūnas Matonis 15min.lt sakė, kad radikaliausi lenkų ir rusų futbolo chuliganai savo šalyse yra akylai stebimi teisėsaugos. Todėl surengti tokią kriminalinę mankštą Rusijoje arba Lenkijoje nėra lengva.

Panašu, kad šiuo atveju Lietuva buvo pasirinkta kaip neutrali aikštelė tokiam gatvės mūšiui. Gatvės banditams iš Lenkijos atvykti į Lietuvą formaliai nėra jokių kliūčių, tuo tarpu Rusijos piliečiai randa legalių arba neteisėtų būdų, kaip jas įveikti.

Sekmadienį 15min.lt redakciją pasiekė kelių liudininkų pranešimai apie didžiules pareigūnų pajėgas, sutelktas keliuose, kuriais, remiantis operatyviniais duomenimis, galėjo keliauti mušeikos iš užsienio. Dešimtys policijos ir Viešosios saugumo tarnybos ekipažų pastebėti Prienų rajone, netoli posūkio į Jiezną.

Pareigūnai masiškai budėjo ir greitkelyje Vilnius–Kaunas, Kaišiadorių rajone ties Žiežmariais, Antakalniu, Kaišiadorimis.

Ginkluojasi, kai įveikia pasienį

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis 15min.lt sakė, kad pavojingi mūsų šalies lankytojai pirmiausiai tikrinami ties pasienio kontrolės postais. Anksčiau pasieniečiai iš futbolo chuliganų atimdavo daugybę draudžiamų daiktų. Tačiau vėliau, supratę, kad apsiginklavus į mūsų šalį įvažiuoti ne visada įmanoma, lenkai į Lietuvą įprato atvažiuoti tuščiomis.

Kai patikrinimų metu futbolo chuliganai nesulaukia jokių priekaištų, uždrausti jiems tęsti kelionę į mūsų šalį nėra pagrindo. Tuo tarpu įveikę visas užkardas chuliganai ima ginkluotis.

VSAT atstovas G.Mišutis minėjo, kad šiomis dienomis sustiprintas pasieniečių dėmesys Lenkijos piliečiams skiriamas ir dėl to, kad liepos 2 d. Šiauliuose vyks UEFA Europos lygos atrankos rungtynės tarp Pakruojo „Kruoja“ ir Balstogės „Jagiellonia“ komandų.

Pastarosios ekipos sirgaliai nėra pagarsėję taip liūdnai, kaip lenkiškomis „Legia“ (Varšuva) ar „Lech“ (Poznanė) vėliavomis mojuojantys chuliganai, tačiau ir jie Lietuvoje akylai stebimi.

Beje, lenkų sirgaliai dar seniau yra sakę, kad muštis su lietuviais jiems būtų net negarbinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius