-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Cigarečių kontrabanda Europos Sąjungos šalių nepasiekė

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami kartu su Vokietijos Esseno žemės Kiolno regiono muitinės tarnybos pareigūnais, užkirto kelią tarptautinio masto cigarečių kontrabandai į Europos Sąjungos šalis.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Kauno aps. VPK nuotr.

Po ilgalaikio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų tyrimo ir bendradarbiavimo su Vokietijos Esseno žemės Kiolno regiono muitinės tarnybos pareigūnais, liepos 15-ąją Appelhulsen miestelyje, netoli Dortmundo, nuomojamose patalpose, buvo sulaikyti keturi Lietuvos piliečiai (du Kauno rajono, vienas Kauno miesto ir vienas Kėdainių gyventojas), įtariami cigarečių kontrabanda.

Kratos metu nuomojamų patalpų sandėlyje buvo aptikta 169 tūkst. pakelių (338 dėžės) kontrabandinių cigarečių bei tam tikri gaminiai iš medienos, specialiai pritaikyti gabenti kontrabandines cigaretes (apie 300 tūkst. pakelių / 600 dėžių).

Sulaikytų cigarečių vertė juodojoje rinkoje gali siekti apie 200 tūkst. eurų. Įtariama, kad cigaretės buvo atgabentos iš Lietuvos krovininiu vilkiku, priklausančiu vienai Kėdainių logistikos įmonei. Patalpas, pritaikytas sandėliuoti kontrabandines cigaretes, taip pat nuomojosi viena Lietuvos įmonė.

Trys iš sulaikytų asmenų yra žinomi policijai, vienas iš jų – M.G., gim. 1984 m., Kauno m. gyventojas, anksčiau buvo teistas Lietuvoje už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Taip pat buvo sulaikytas ir šio nusikalstamo verslo organizatorius B.K., gim. 1962 m., Kauno rajono gyventojas, policijai žinomas savo ryšiais su stambiausiais Lietuvos cigarečių kontrabandininkais.

Sulaikytieji Lietuvoje niekur oficialiai nedirbo. Kaip įtariama, pagrindinis jų pragyvenimo šaltinis buvo cigarečių kontrabanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius