Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cigarečių kontrabandininkai prarado dar vieną iš Baltarusijos skraidintą droną

Druskininkų pasieniečiai perėmė iš Baltarusijos įskridusį droną ir 3 000 pakelių kontrabandinių cigarečių. Du VSAT patrulių ekipažai bepilotį skraidymo aparatą priverstinai nutupdė, panaudoję specialią įrangą.
Sučiuptas kontrabandininkų dronas
Sučiuptas kontrabandininkų dronas / VSAT nuotr.

Trečiadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai, talkinami kolegų iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų, tamsoje išgirdo įtartinus garsus. Tokius paprastai skleidžia bepiločiai orlaiviai. Netrukus pastebėtas ir pats objektas – jį pasieniečiai užfiksavo naktinio matymo prietaisu. Ši vieta yra prie pat valstybės sienos, Druskininkų savivaldybės Jaskonių kaimo apylinkėse.

Pasieniečių patruliai nedelsdami parengė bepiločių orlaivių užkardymo įrangą bei į pagalbą iškvietė pastiprinimą – antidroną turinčius kolegas.

VSAT ir KASP ekipažams pavyko užkirsti kelią kontrabandą gabenti oru. Antidrono paveikta skraidyklė pakeitė judėjimo kryptį ir netrukus buvo nutupdyta už maždaug 4 kilometrų nuo sienos su Baltarusija.

VSAT pareigūnai atidžiai apžiūrėjo vietovę. Netoli nuleistos skraidyklės jie aptiko šešis po apylinkę išmėtytus ryšulius. Juose buvo 3 000 pakelių cigarečių „Minsk“ ir „Queen Menthol“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos gabenimo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Droną valdęs asmuo nustatinėjamas. Bepilotis orlaivis ir cigaretės saugomi Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardoje.

Ši bepilotė skraidyklė, gabenusi cigaretes, – šiemet jau 16-oji, kurią, naudodami specialią įrangą, antidroną, Baltarusijos pasienyje priverstinai nutupdė ir perėmė VSAT pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius