Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Cigarečių kontrabandininkus pasieniečiai vaikėsi rugių lauke

Pasienyje su Baltarusija, Šalčininkų rajone esančiame rugių lauke, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai vaikėsi kontrabandinių cigarečių nešikus. Pasieniečių šuo rugiuose surado pasislėpusį 17-metį, sulaikyta beveik 5 tūkst. pakelių cigarečių ir kontrabandininkų automobilis, praneša VSAT.
Pasieniečiai
Pasieniečiai / VSAT nuotr.

Trečiadienį VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono Sakalinės kaimo ribose, prie pat sienos su Baltarusija, pamatė kelis asmenis. Iš toli VSAT pareigūnų pastebėti įtariami kontrabandininkai nuo sienos bėgo į Lietuvos gilumą. Buvo matyti, kad jie neša baltus maišus.

Tribonių pasieniečiai nusivijo šiuos asmenis, kurie pamatę pareigūnus metė nešulius ir skirtingomis kryptimis nėrė į čia pat buvusį rugių lauką. Rugiai jame yra žmogaus ūgio, todėl bėgliams pasislėpti buvo labai palankios sąlygos.

Tribonių pasieniečiams pagalbon atskubėjo kolegos iš Vilniaus rinktinės: Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai padėjo atkirsti netoli šios vietos einančius kelius, o rugių lauką šukuoti pradėjo Dieveniškių užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi. Netrukus keturkojis prisivijo ir sulaikė rugiuose pasislėpusį 17-metį Šalčininkų rajono gyventoją.

Maždaug už puskilometrio nuo sienos VSAT pareigūnai aptiko krūmynuose stovėjusį tuščią automobilį „Volkswagen Golf“. Manoma, kad tai yra kontrabandininkų automobilis, į kurį turėjo būti sukrautas nuo sienos gabentas krovinys.

Nuo pasieniečių sprukę nešikai iš viso pametė 19 baltų maišų, kuriuose buvo 4750 pakelių cigarečių „Premjer“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Tęsiant iš įvykio vietos pasišalinusių asmenų paiešką tarnybinis pasieniečių šuo pėdsakais rugių lauke nuvedė iki Sakalinės kaime esančio sugriuvusio pastato. Nuo čia keturkojis persekiojimo negalėjo tęsti  dėl daugybės  pašalinių pėdsakų.

Įtariama, kad sulaikytas rūkalų krovinys buvo iki sienos atneštas iš Baltarusijos pusės ir permestas į Lietuvos teritoriją per čia įrengtą apsauginę tvorą.

Dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Volkswagen Golf“ ir cigaretės saugomi Tribonių užkardoje.

Sulaikytą 17-metį pasieniečiai uždarė į areštinę, o kitų bėglių paiešką tebetęsė ir  ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius