-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cigarečių kontrabandos „karavano“ kelionę nutraukė muitinės mobilioji grupė

Pareigūnai naktį iš ketvirtadienio į penktadienį apie 3 val. Šalčininkų kelio poste sulaikė stambią cigarečių kontrabandą, gabenamą aštuoniais lengvaisiais automobiliais
Cigaretės
Cigaretės / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.
Vilniaus teritorinės muitinės nuotr./Cigaretės
Vilniaus teritorinės muitinės nuotr./Cigaretės

Pareigūnų ekipažas po pusiaunakčio atvyko į Šalčininkų kelio postą, padėti kelio posto muitinės pareigūnams atlikti eilinius transporto priemonių patikrinimus. Apie 3 val. pareigūnai pastebėjo prie įvažiavimo į Lietuvos Respubliką lengviesiems automobiliams skirtame „žaliajame kanale“ besirikiuojančius vienu metu atvykusius apie dešimt automobilių su baltarusiškais registracijos numeriais.

Muitininkų profesinė patirtis ir profesionalumas neleido praslysti pro akis detalėms, kurios iškart sukėlė įtarimą apie galimai slepiamą krovinį. Pasitelkę Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnus, muitininkai iš visų dešimties eilėje stovėjusių automobilių į detalų patikrinimą nukreipė aštuonis.

Vilniaus teritorinė muitinė praneša, kad detalaus patikrinimo metu visi pareigūnų įtarimai pasitvirtino, kai automobiliuose esančiose tuščiose ertmėse bei įrengtose slėptuvėse rasti baltarusiškų cigarečių pakeliai. Kontrabanda buvo sukaišiota ir užmaskuota pareigūnams nelengvai pasiekiamose vietose: automobilių šoninėse durelėse, slenksčiuose, dugne specialiai įrengtose slėptuvėse, po stogo apmušalais, sėdynėse, bagažinėse, po prietaisų panelėmis ir kt.

Septyniais automobiliais, kuriuos vairavo Baltarusijos piliečiai, buvo gabenami administracinę atsakomybę užtraukiantys kontrabandinių cigarečių kiekiai, o aštuntajame šis kiekis peržengė baudžiamosios atsakomybės ribas.

Bendra gabentos kontrabandos vertė (neskaičiuojant krovinio vertės, už kurį gresia baudžiamoji atsakomybė) – daugiau kaip 165 tūkst. litų. Vidutiniškai viename automobilyje buvo sukaišiota cigarečių kontrabandos už 23 tūkst. litų, už kurią kiekvienam pažeidėjui gresia bauda nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. litų.

Visų automobilių slėptuvėse buvo rastas vienodas rūkalų asortimentas: „Minsk Capital„, „NZ Gold Compact“, „Queen Menthol„, „Fest 7“, „Premjer„ ir „Fest“.

Visi automobiliai ir gabenta kontrabanda sulaikyti. Atliekami tolimesni tyrimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius