-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cigarečių slėptuve paversto automobilio kelionė baigėsi Kybartų punkte

Kybartų pasienio kontrolės punkte dirbantiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams ir muitininkams įkliuvo lietuvis, mašina mėginęs atsigabenti pigesnių rusiškų rūkalų iš Kaliningrado srities.
Stop. Kontrolė
Stop. Kontrolė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį ryte VSAT Lazdijų rinktinės patikrino iš Rusijos į Lietuvą įvažiavusį automobilį „Audi 100“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Mašiną vairavęs 32 metų Marijampolės gyventojas pasienio tikrinimą vykdžiusiems pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus.

Pasieniečiai jau turėjo žinių, kad šiuo automobilių gali būti mėginama gabenti neteisėtą krovinį, todėl „Audi 100“ apžiūrai buvo pasitelkti ir muitininkai.

Netrukus paaiškėjo, kad pasieniečių turėta informacija pasitvirtino.

Mašiną išnaršę pareigūnai nustatė, kad jis paverstas kontrabandinių cigarečių slėptuve. Neteisėtai gabentų rūkalų rasta už mašinos prietaisų skydelio, stoge, šoninėse keleivių durelėse, už salono apdailos detalių, neveikiančiame dujų balione ir galiniam bamperyje.

Transporto priemonės degalų baką muitininkai patikrino naudodami specialią įrangą, skirtą kuro kiekiui nustatyti. Talpykloje taip pat rasta kontrabandinių rūkalų.

Iš viso pasieniečiai bei muitininkai aptiko 3 tūkstančius 950 pakelių cigarečių „Denim“ bei „Lifa“. Rūkalai nebuvo pažymėti jokiais akcizo mokesčio ženklais, tad manoma, jog jie greičiausiai įsigyti Rusijos pusėje esančioje muitais neapmokestinamų prekių parduotuvėje

Rastųjų cigarečių vertė, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, siekia 29 tūkstančius litų.

Mašinos vairuotojas, automobilis ir juo gabentos cigaretės perduoti muitinės pareigūnams, pradėjusiems administracinę teiseną dėl kontrabandos.

Kybartų pasienio kontrolės punkte dirbančių pasieniečių duomenimis, šiemet čia užfiksuota tik 19 atvejų, kuomet smulkūs kontrabandininkai į Lietuvą iš Kaliningrado mėgino įvežti nedidelius kiekius cigarečių.

Per tą patį laikotarpį 2012-aisiai analogiškų atvejų, kuomet Kybartų punkte įkliūdavo ratuoti smulkūs kontrabandininkai, buvo užfiksuota net 140.

Pasak VSAT pareigūnų, manoma, kad lengvo uždarbio mėgėjus nuo tokios neteisėtos veiklos atgrasė sugriežtinta asmenų bei transporto priemonių kontrolė, kuomet atidžiau tikrinami dažnai į kaimyninę valstybę ir atgal kursuojantys pasienio savivaldybių gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius