Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cigaretes gabenę rusai įstrigo pažliugusiame žvyrkelyje (nuotraukos)

Kontrabandinių cigarečių gabenę trys Rusijos piliečiai įklimpo prie pat sienos su Lenkija.
Sulaikytas automobilis
Sulaikytas automobilis / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Vilkaviškio rajono Vygrelių kaimu, vos už 50 metrų nuo Lietuvos ir Lenkijos sienos, pastebėjo  tris stovinčius automobilius – du Mercedes Benz ir vieną Volkswagen Passat.

Tarnybiniu visureigiu privažiavę pasieniečiai išsiaiškino, kad du priekyje važiavę automobiliai įklimpo pažliugusiame vietiniame žvyrkelyje ir užtvėrė kelią iš paskos važiavusiai trečiajai transporto priemonei.

Visus automobilius, kurie buvo su Rusijos valstybiniais registracijos numeriais, vairavo šios šalies piliečiai. Kaliningrado srities gyventojai buvo legaliai su vizomis atvykę į Lietuvą ir iš čia planavo patekti į Lenkiją.

26, 38 ir 47 metų vyrus tarnybiniu visureigiu privažiavę VSAT pareigūnai užklupo, kai šie nesėkmingai mėgino ištraukti įklimpusias transporto priemones.

Patikrinę užsieniečių dokumentus, VSAT pareigūnai žvilgtelėjo ir į mašinų vidų. Paaiškėjo, kad abiejų mersedesų bagažinėse jų vairuotojai neslapstydami gabeno kontrabandines cigaretes.

Iš viso aptikta 260 pakelių cigarečių „Jing Ling“ ir „Viceroy“, paženklintų rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Apžiūrėję Volkswagen Passat Kalvarijos užkardos pasieniečiai išsiaiškino, kad standartinis mašinos degalų bakas yra naudojamas kaip slėptuvė, skirta gabenti neteisėta kroviniui. Pro bagažinėje įrengtą angą į gamyklinę kuro talpą būdavo sudedami kontrabandiniai rūkalai.

Šio automobilio slėptuvėje pasieniečiai aptiko 590 pakelių cigarečių „Jing Ling“ ir „Viceroy“ su rusiškomis banderolėmis.

Paaiškėjo, kad mašina važiavo varoma degalais iš nedidelio plastmasinio bakelio, prijungto prie kuro tiekimo sistemos.

Tokias talpyklas kontrabandininkai paprastai įrengia siekdami į slėptuve paverstą standartinį kuro baką prigrūsti kuo daugiau kontrabandinių rūkalų. Į įtaisytą plastmasinį bakelį degalų įpilama tik tiek, kad užtektų nuvažiuoti nedidelį atstumą – keliasdešimt kilometrų, pavyzdžiui, iki laikinos rūkalų sandėliavimo vietos.

Visiems Rusijos piliečiams Kalvarijos užkardos pareigūnai pradėjo administracines teisenas dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką.

Po apklausos užsieniečius VSAT pareigūnai paleido. Jiems leista vykti dviem Mersedesais, o Volkswagen, kuriame buvo aptikta slėptuvė, saugomas Kalvarijos užkardoje.

Rusams įteikti šaukimai atvykti į Marijampolės rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama jų bylos.

Už tokį sulaikytų cigarečių gabenimą pažeidžiant nustaytą tvarką  gresia baudos nuo 5 iki 10 tūkst. Lt, taip pat užsieniečių automobilių konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius