Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cigaretės įkaušusiai porai kainuos mažiausiai 5 tūkst. Lt ir automobilį

Sekmadienio vakarą Telšiuose neblaivios poros kelionė dėl cigarečių įsimins ilgam. Girto ir teisių neturinčio 31 metų Audriaus Š. vairuojamas automobilis nulėkė nuo kelio, peršoko šaligatvį ir sustojo įstrigęs tarp gyvatvorės šakų.
Avarija Telšiuose
Avarija Telšiuose / G.Akavickienės nuotr.

Gyvatvorėje žiojėja skylė

Policijoje pranešimas apie avariją užfiksuotas 20.47 val. Pranešėjas teigė, kad „Volkswagen Passat“ įlėkė į Muziejaus ir Parko gatvių sankryžoje stovinčio namo gyvatvorę.

Triukšmą išgirdę namo savininkai išėjo į lauką pasižiūrėti, kas čia vyksta. Vaizdas juos šokiravo. Susikrimtusi namo šeimininkė pripažino, kad išpuoselėtoje vejoje ir gyvatvorėje išvydus automobilį suskaudo širdį. Juk ne taip paprasta bus sutvarkyti, kaip lengva buvo sudarkyti. 

Pavyzdinį sklypą juosianti aukštesnė nei dviejų metrų gyvatvorė daugiau kaip dešimtmetį nuolat buvo prižiūrima, genima, o dabar joje žiojėja maždaug trijų-keturių metrų pločio skylė.

Iškviesta techninė pagalba vargais negalais ištraukė tarp gyvatvorės šakų įstrigusį „Volkswagen Passat“. Iš gatvės prisistatę savanoriai padėjėjai laužė šakas saugodami automobilio veidrodėlius.

Avarijos vietoje – ašarų pakalnė

Kaip nustatė policijos pareigūnai, avarijos kaltininkas 31 metų telšiškis Audrius buvo lengvai apgirtęs (0,8 prom.) ir neturėjo teisės vairuoti.

Vairuotojo bendrakeleivė įvykio vietoje sunkiai tvardėsi. Verkdama moteris 15min.lt papasakojo, kad švenčiant sode baigėsi cigaretės, draugas pasisiūlė pavežti iki parduotuvės.

„Važiavome mano motinos mašina, dabar nuo jos klius“, – sielojosi ji.

G.Akavickienės nuotr./Avarija Telšiuose
G.Akavickienės nuotr./Avarija Telšiuose

Kaltas ne alkoholis?

Pasak pašnekovės, avarija esą įvyko dėl to, kad draugas dešimtmetį praleido Anglijoje, kur automobilių vairas – dešinėje, o ne kairėje.

Pavyzdinį sklypą juosianti aukštesnė nei dviejų metrų gyvatvorė daugiau kaip dešimtmetį nuolat buvo prižiūrima, genima, o dabar joje žiojėja maždaug trijų-keturių metrų pločio skylė.

Moteris aiškino, kad priešais gatve važiavo džipas, kurio kažkodėl esą labai išsigando prie vairo sėdėjęs Audrius. Paprašius patikslinti, ar visureigis važiavo savo eismo juosta, moteris linktelėjo galva. Tai kodėl draugas turėjo išsigąsti?

Pasak „Volkswagen Passat“ keleivės, Anglijoje važinėti pripratęs vyras neva sutriko ir staigiai pasuko į gyvatvorę. 

Porai pasisekė, kad išvengta aukų ir sužalotųjų. Mat pagrindine Muziejaus gatve link Masčio ežero eina daug pėsčiųjų, važiuoja dviratininkų, o prieš įskriedamas į sužaliavusią tvorą „Volkswagen Passat“ kirto šaligatvį.

Gali tekti atpirkti automobilį

Kadangi vairuotojas buvo išgėręs, o jo bendrakeleivė atrodė taip pat neblaivi, tad nebuvo daugiau kam vairuoti. Automobilį teko gabenti į saugojimo aikštelę, kur paslaugos mokamos.

Pažeidėjui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Už tai, kad sukėlė avariją būdamas girtas ir neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės, jam gresia bauda nuo 5000 iki 5500 Lt su transporto priemonės konfiskavimu ar be jo arba administracinis areštas nuo dešimties iki dvidešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu.

Jeigu teismas nuspręstų konfiskuoti automobilį, per dideliu greičiu lėkusį ir mašinos nesuvaldžiusį neblaivų vairuotoją gali užgriūti nemaži finansiniai nuostoliai. Juk tektų draugės motinai nupirkti kitą automobilį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius