Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čigonė metė merui antikvarinę monetą

Bandymas papirkti merą, kad greičiau gautų socialinį būstą, buvusiai Varėnos gyventojai baigėsi sulaikymu ir baudžiamąja byla.
Varėnos rajono meras Vidas Mikalauskas
Varėnos rajono meras Vidas Mikalauskas / LŽ nuotr.

Užėjusi į Varėnos rajono mero Vido Mikalausko kabinetą moteris ant stalo sviedė maišelį su moneta. Jam teko kviestis policijos pareigūnus. Meras tai, kas įvyko darbo kabinete, LŽ komentuoti atsisakė - dėl pradėto ikiteisminio tyrimo. Tačiau jis patvirtino, kad lankytoja tikrai paliko ant jo stalo monetą. Šį veiksmą meras supratęs kaip moters išankstinį atlygį už socialinio būsto suteikimą. Sekretorė matė tik iš rajono vadovo kabineto skubiai išbėgančią moterį.

Netrukus paaiškėjo, kad į V.Mikalausko kabinetą buvo atėjusi 35 metų Žana Sinkevičiūtė, kuri prieš aštuonerius metus emigravo į Didžiąją Britaniją.

Merą papirkti bandžiusi čigonė buvo sulaikyta tą pačią dieną, kai antrą kartą apsilankė savivaldybėje ir Socialinės paramos skyriuje paliko kitą dovanėlę - krepšelį su saldainiais ir gėrimu, neva taip pat turėjusiais jai padėti greičiau gauti socialinį būstą.

Anot Varėnos policijos viršininko Marijono Čiapkovskio, sulaikyta moteris atvirai prisipažino siekusi papirkti merą, tikėdamasi, kad tai padės greičiau gauti butą. Už valstybės tarnautojo papirkimą Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė - laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Ar merui palikta moneta auksinė, paaiškės tik atlikus ekspertizę. „Kol kas galiu pasakyti tik tiek, kad ant vienos monetos pusės pavaizduotas Rusijos caras Nikolajus II. Gali būti, kad ji turi nemažą antikvarinę vertę“, - teigė M.Čiapkovskis.

Iki išvykimo į užsienį Ž.Sinkevičiūtė gyveno savivaldybei priklausančiame dviejų kambarių bute. Grįžusi ji vėl ketino apsistoti buvusiuose namuose, tačiau buvo nemaloniai nustebinta - ten gyveno motina su penkiais vaikais. Moteris neketino nei užleisti buto, nei į jį priimti gyventi neprašytą viešnią. Ž.Sinkevičiūtė pagrasino ten gyvenančiai šeimai ir ėmėsi žygių atgauti buvusius namus.

Savivaldybės Vietinio ūkio ir turto valdymo skyriuje moteriai buvo paaiškinta, kad pirmiausia ji turėtų deklaruoti gyvenamąją vietą Varėnos rajone, po to pristatyti kitus reikalingus dokumentus ir tik tuomet ji galėtų būti įrašyta į eilę socialiniam būstui gauti.

Anot minėto skyriaus vedėjo pavaduotojos Violetos Valūnienės, kito, greitesnio kelio socialiniam būstui gauti nėra, nes pageidaujančiųjų sąraše jau yra per 300 pretendentų. Eilė per metus tepasislenka vos per kelias vietas, tad valdiško kampo žmonėms tenka laukti ne vienus metus.

„Išvykdama į užsienį savivaldybei priklausantį butą Ž.Sinkevičiūtė paliko likimo valiai, už komunalines paslaugas buvo skolinga per 13 tūkst. litų. Išsiaiškinus, kad bute niekas negyvena, buvusi gyventoja ir jos motina buvo išregistruotos, o gyvenamasis plotas suteiktas kitai šeimai“, - LŽ sakė V.Valūnienė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius