-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„CityBee“ avarijos Kaune kaina: įmonė skyrė 2000 eurų baudą, policija kelia baudžiamąją bylą

Trumpalaikės automobilių nuomos kompanijos vadovybė pirmadienį paviešino pranešimą žiniasklaidai dėl autoįvykio Kaune, įvykusio š. m. sausio 16 d., kuriame dalyvavo neblaivus asmuo, vairavęs „CityBee“ automobilį.
Kaune girtas vairuotojas „paguldė“ „CityBee“ automobilį ant stogo
Kaune girtas vairuotojas „paguldė“ „CityBee“ automobilį ant stogo / Skaitytojo Arvydo nuotr.

Kaip savaitgalį pasakojo 15min, šeštadienio vakarą Kauno Seniavos plente pastebėtas griovyje ant stogo gulintis „CityBee“ automobilis. Paaiškėjo, kad taip baigėsi girtos kompanijos pasivažinėjimas.

VIDEO: Kaune girtas vairuotojas „paguldė“ „CityBee“ automobilį ant stogo

„Atsižvelgiant į visas aplinkybes, belieka tik pasidžiaugti, kad niekas iš į minimą eismo įvykį patekusių žmonių stipriai nenukentėjo“, – pranešime cituojamas „CityBee“ verslo operacijų vadovas Svajūnas Aliukonis.

Jis iškart pridūrė: „Gaila, bet tai yra vienintelis teigiamas aspektas šį kartą. Ypač tam vairuotojui, kuris nusprendė, kad gali vairuoti ir būdamas neblaivus. Jis dar savaitgalį visam laikui neteko teisės naudotis „CityBee“ paslaugomis. Be to, jam skyrėme 2 000 Eur bauda, numatytą mūsų įmonės paslaugų teikimo sutartyje, su kuria susipažįsta visi, pradedantys naudotis „CityBee“ mobilumo paslaugomis.“

Suprasti akimirksniu

  • „Toyota Corolla“ nesuvaldžiusiam 1999 metais gimusiam jaunuoliui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,57 prom. Jam gresia ir baudžiamoji atsakomybė.

Visą įmonės turimą informaciją apie eismo įvykį „CityBee“ atstovai perdavė jį tiriantiems policijos pareigūnams.

„Norime pabrėžti, kad alkoholis ar kiti svaigalai buvo ir yra nesuderinami su „CityBee“ vertybėmis. Mes nuolatos tai komunikuojame tiek savo klientams, tiek ir visuomenei. Norėdami tai dar labiau pabrėžti, prieš metus drastiškai padidinome baudas už vairavimą apsvaigus. Tiesą pasakius, mūsų taisyklės yra griežtesnės nei Lietuvos įstatymai, nes visiems klientams taikome 0,0 promilių taisyklę. O jei ji sulaužoma, asmuo visam gyvenimui netenka teisės naudotis „CityBee“ paslaugomis ir gauna piniginę baudą. Kaip žinoma, Lietuvos įstatymai numato leistiną 0,4 promilės ribą“, – teigia S.Aliukonis.

Prie nuosavo ar nuomoto automobilio vairo sėdantys neblaivūs vairuotojai – didžiulė Lietuvos problema, pažymima pranešime. Įmonės atstovai pritaria Lietuvos policijos ir kitų įstaigų atstovų išsakytoms mintims, kad norint išspręsti šią problemą, turime veikti ne po vieną, nes tai ne kurios nors vienos institucijos ar įmonės problema – tai bendras iššūkis, kurį įveikti įmanoma tik dirbant bendrai.

Skaitytojo Arvydo nuotr./Kaune girtas vairuotojas „paguldė“ „CityBee“ automobilį ant stogo
Skaitytojo Arvydo nuotr./Kaune girtas vairuotojas „paguldė“ „CityBee“ automobilį ant stogo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius