-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

COVID-19 drama Kaune: pareigūnams teko laužtis į namo vidų pas psichinį ligonį

Pirmadienį ramią Aleksoto gatvelę Kaune sudrumstė specialiųjų tarnybų pareigūnai. Čia teko laužtis į namo vidų dėl galimo COVID-19 užkrato.
Specialiosios tarnybos Aleksote
Specialiosios tarnybos Aleksote / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie 11 valandą buvo gautas pranešimas, kuriuo buvo prašoma ugniagesių pagalbos. Greitosios pagalbos ir socialinių paslaugų centro darbuotojai kreipėsi pagalbos patenkant į namo vidų. Pranešime buvo teigiama, kad namuose yra užsibarikadavę asmenys, sergantys COVID-19. Vienas jų serga psichine liga ir gali pabėgti. Tarnyboms reikia pagalbos patenkant į namą.

15min apsilankius įvykio vietoje pavyko sužinoti, kad užsibarikadavusius asmenis atidaryti duris bandė įkalbėti atvykusi giminaitė, kuri atvežė maisto, tačiau visos pastangos buvo bevaisės.

Nuosavame name užsidariusios buvo senyvo amžiaus moterys, mama ir dukra, pastaroji turi psichinių susirgimų. Likę du šeimos nariai šiuo metu guli ligoninėje, jiems diagnozuotas COVID-19.

Nepavykus žmonių įkalbėti geranoriškai įsileisti medikus darbo ėmėsi ugniagesiai. Laužtuvu išlaužus medines duris į vidų užėjo medikai ir kiti pareigūnai. Netrukus į greitosios pagalbos automobilį buvo atvesdinta ir serganti moteris, o kiek vėliau paguldyta ant neštuvų išvežta ir jos mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius