Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Kedžio motina prašo nušalinti P.Gražulį nuo parlamentinio tyrimo dėl jos sūnaus ir anūkės

Dviejų žmonių nužudymu įtariamo ir šiuo metu ieškomo Drąsiaus Kedžio motina Laimutė Kedienė prašo nušalinti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) narį „tvarkietį“ Petrą Gražulį vykdant parlamentinį tyrimą dėl D.Kedžio ir jo dukters.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / „Scanpix“ nuotr.

Seimo konservatorių frakcijai adresuotame spalio 9 dienos prašyme L.Kedienė teigia, kad „tvarkietis“ yra susijęs su vienu buvusiu pilietininku Andriumi Ūsu, kurį D.Kedys kaltino tvirkinus jo mažametę dukterį. Todėl, anot L.Kedienės, P.Gražulis neturi teisės dalyvauti svarstant Generalinės prokuratūros veiksmus dėl ikiteisminio tyrimo mažametės seksualinio prievartavimo byloje.

Pasak moters, D.Kedys buvo asmeniškai kreipęsis į P.Gražulį, susitikęs su juo Mastaičiuose, Kauno rajone.

P.Gražulis, kaip teigiama prašyme, pats teigė D.Kedžiui, kad jį su A.Ūsu esą sieja verslo reikalai – bendrovė „Judex“, su kuria susijęs „tvarkietis“, yra viena iš bendrovės „Eurotechnika“, kurios vadovas yra A.Ūsas, klientų.

Seimo narį P.Gražulį toks prašymas papiktino: bandantiems jį sieti su bendrove „Judex“ parlamentaras siūlo „baigti kliedėti“, o nusišalinti nuo tyrimo teigė nematantis priežasčių.

„Tie, kurie aiškina, kad aš susijęs su „Judex“, tegul baigia kliedėti, pažiūrėkite mano deklaracijas, jokių akcijų aš neturiu“, – BNS sakė P.Gražulis.

Seimo narį P.Gražulį toks prašymas papiktino: bandantiems jį sieti su bendrove „Judex“ parlamentaras siūlo „baigti kliedėti“, o nusišalinti nuo tyrimo teigė nematantis priežasčių.Parlamentaro turto deklaracijoje nurodoma, jog P.Gražulis vertybinių popierių neturi, o viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje sąsaja su bendrove „Judex“ viena – bendrovės vyriausiojo buhalterio pavaduotoja dirba P.Gražulio žmona.

L.Kedienė savo prašyme taip pat teigia, kad Generalinei prokuratūrai nebuvo užduoti pagrindiniai klausimai dėl mergaitės galimo seksualinio prievartavimo ikiteisminio tyrimo vilkinimo.

L.Kedienės teigimu, Generalinė prokuratūra turėtų išdėstyti, kada buvo atliktas asmenų, galimai susijusių su jos anūkės seksualiniu prievartavimu, atpažinimas. Anot moters, jos sūnus daug kartų prašė daryti A.Ūso ir Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus atpažinimą, tačiau jis nebuvo atliktas.

D.Kedžio motina taip pat tvirtina, esą jos sūnus sakęs, kad mergaitės parodymai niekada nebuvo patikrinti galimose nusikaltimų vietose: mergaitės motinos Lauros Stankūnaitės, nušautos jos sesers Violetos Naruševičienės namuose bei viešbutyje „Baltosios burės“. Todėl moteris siekia sužinoti, ar tokie patikrinimai buvo atlikti.

L.Kedienė taip pat prašo sužinoti, ar buvo nustatyti asmenų, galimai susijusių su mergaitės seksualiniu prievartavimu, mobiliųjų telefonų IMEI (numeris, suteikiamas kiekvienam telefono aparatui – BNS) kodai ir išreikalautos telefonų pokalbių išklotinės bei ar buvo atliktos kratos pas galimai su šiuo nusikaltimu susijusius asmenis.

Galiausiai moteris siekia, kad Generalinė prokuratūra atsakytų, ar D.Kedžio dukrai buvo skirta psichiatrinė-psichologinė ekspertizė Vaiko raidos centre, remiantis įstatymų reikalavimais, nes esą skelbta, kad D.Kedys nebendradarbiauja su teisėsaugininkais ir neveža dukters tirti į minėtą centrą.

Mergaitės tėvas D.Kedys įtariamas praėjusio pirmadienio rytą nužudęs ar dalyvavęs nužudant Kauno apygardos teismo teisėją J.Furmanavičių bei buvusios gyvenimo draugės seserį V.Naruševičienę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius